Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mai 2010 - Anul XV, nr. 120 (4411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Pericol de accidente

Semafoarele din centrul Sucevei, coşmar pentru pietoni şi şoferi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Legea junglei guvernează acum în prima intersecţie semaforizată din Suceava, cea mai intens circulată din tot oraşul, după ce semafoarele au fost oprite, odată cu închiderea circulaţiei pe strada Nicolae Bălcescu.

Motivul închiderii semafoarelor care gestionau traficul rutier pe principala arteră de circulaţie a Sucevei, în zona intersecţiei McDonald’s, este de-a dreptul pueril – şoferii să nu fie derutaţi de faptul că semaforul are temporizare pornită pentru viraj la dreapta, spre strada Nicolae Bălcescu.

Măsura este cu atât mai absurdă cu cât oprirea semafoarelor a creat un haos atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni, în vreme ce faptul că nu se mai poate intra pe strada Nicolae Bălcescu este foarte vizibil, pentru cei care nu ştiu deja de închiderea sa.

 

Drepturile pietonilor, ignorate de majoritatea şoferilor

Mai exact, semafoarele din Centru ar urma să stea închise pentru pietoni şi pe intermitent pentru şoferi timp de aproape o lună, ca nu cumva vreun şofer zăbăuc să fie tentat să meargă la dreapta, în timp ce mii de pietoni îşi riscă zilnic viaţa atunci când vor să traverseze strada, iar şoferi indisciplinaţi îi ignoră, în vreme ce alţii, bucuroşi că nu le stă nici un semafor în cale, accelerează, refuză să dea prioritate trecătorilor sau chiar fac slalom printre ei, băgându-i în sperieţi.

“Mi se strânge inima de fiecare dată când trec oameni pe trecerea de pietoni. Ce se întâmplă aici e o dovadă că mulţi şoferi au luat carnetul pe nedrept. Nu dau prioritate pietonilor, se bagă peste ei chiar şi când sunt la mijlocul străzii, trec fără să se uite că mai sunt şi alţi oameni în afară de ei, care au dreptul să circule pe stradă. E de-a dreptul riscant să treci strada pe aici de când s-au închis semafoarele, o mulţime de oameni erau să fie călcaţi zilele astea pe trecerea de pietoni, iar câteva maşini s-au şi ciocnit, când un şofer a vrut să evite să intre într-o femeie şi doi bătrânei ce treceau. Nu mai rezist să văd zi de zi aşa ceva. Am cerut şefului să mă mute de aici, îmi stă inima în loc de câte văd că se întâmplă”, a spus Marius Roman, vânzător de tichete de Bingo, a cărui tonetă e chiar în dreptul trecerii de pietoni, încât toate evenimentele se petrec sub ochii săi.

 

Bătaie de joc pe bani publici

Brambureala provocată de oprirea semafoarelor din centrul Sucevei putea fi evitată fără prea mare efort, dacă firmei Loial, care se ocupă de întreţinerea acestora şi e plătită din banii celor care traversează în fugă strada, speriaţi, i se cerea să reprogrameze semafoarele, astfel încât să nu mai indice şi virajul la dreapta. Dar cum la noi e mai uşor să rişti viaţa a mii de oameni, decât să pui pe cineva să găsească o soluţie la o problemă minoră, se închid semafoarele care dirijează traficul pe patru benzi, o intersecţie şi două treceri de pietoni intens folosite, doar ca nu cumva vreun şofer neatent să facă un viraj spre o stradă închisă temporar de lucrări ISPA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Semafoarele din centrul Sucevei, coşmar pentru pietoni şi şoferi.
 Vizualizări articol: 2141 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Semafoarele din centrul Sucevei, coşmar pentru pietoni şi şoferi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aloooo!!! Politia !!!! trimis de
(25 mai 2010, 11:55:02
Dar de agentii de la Politia Rutiera s-a auzit? sau e reducere de personal la bugetari???
2.   Asa e la noi trimis de
(25 mai 2010, 12:04:39
As vrea sa vad fetele celor responsabili cand citesc acest articol.Probabil se amuza copios ..Cu siguranta se vor lua masuri dar dupa (Doamne fereste ) un accident
3.   Desteptilor.. trimis de
(25 mai 2010, 18:32:23
Desteptule care esti tu jurnalistule, de ce sa stai la semafor un minus cand bineinteles strada spre centru e inchisa ? se circula absolut foarte bine cu semafoarele pe intermitent, iar pietonii (printre care si eu dese ori) asteapta mai putin ca si cand ar functiona semaforul fiindca nu traim in New York omule !
4.   . trimis de
(25 mai 2010, 18:33:06
minut*
5.   Cross esti pe rosu! trimis de
(25 mai 2010, 23:22:35
Cross hai nu te supara. Ai dreptate, e mult mai bine fara semafoare. E mult mai disciplinat traficul. Iarta-l pe ziarist. E intr-o alta lume, cu strazi sparte, gropi la tot pasul,autoritati incompetente, haos pe strazi, aglomeratie.... Ce tampit, oare cum si-o fi permis sa scrie asa ceva... Ai vazut ce fericire pe pietoni care asteapta sa traverseze prin centru. Buna idee. Pacat ca nu avem si ziaristi asa iscusiti ca ai nostri conducatori, nu Cross?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei