Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mai 2010 - Anul XV, nr. 120 (4411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Sindicaliştii din Sănătate stabilesc astăzi propriul calendar de proteste

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Uniunii Judeţene Sindicale Sanitas Suceava, Ana Ionescu, participă astăzi, la Bucureşti, la întrunirea Consiliului Naţional al Federaţiei, care urmează să stabilească viitoarea strategie a acţiunilor revendicative.

Ionescu a arătat că angajaţii din sistemul sanitar sunt nemulţumiţi de măsurile luate de Executiv cu privire la reducerea salariilor personalului bugetar, dar şi de faptul că din luna iulie se va termina bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

„Sindicaliştii solicită ca reducerea cu 25% a veniturilor să nu se aplice şi la angajaţii care au salarii mici. Îmbrăţişăm reforma, dar noi privim problema şi prin prisma protecţiei salariale”, a declarat preşedintele Sanitas Suceava, sindicat care numără 2.500 de membri.

La mitingul organizat în Bucureşti pe data de 19 mai, la care au participat şi 60 de sindicalişti din sectorul sanitar sucevean, Federaţia Sanitas a anunţat că după data de 25 mai s-ar putea ieşi în stradă ca urmare a micşorării salariilor.

 

Primele disponibilizări ar putea fi făcute în rândul angajaţilor TESA

După recentele discuţii de la Cotroceni, preşedintele Sanitas, Marian Petcu, a afirmat că primii disponibilizaţi care ar putea să apară în sistemul bugetar sunt angajaţii TESA din Sănătate, pentru a se evita reducerea cu 25% a veniturilor doctorilor şi asistentelor medicale. De menţionat că în sectorul sanitar şi în domeniul asistenţei sociale lucrează aproape 330.000 de persoane, dintre care 80.000 sunt personal TESA (angajaţi din sectoarele tehnic, economic şi administrativ).
„I-am cerut preşedintelui să promoveze în regim de urgenţă un Pact naţional pentru Sănătate, precum cel iniţiat în învăţământ, astfel încât, la începutul anului viitor, să putem vorbi de venituri mai mari în sistemul sanitar şi să putem prinde în bugetul pe 2011 un buget mai mare pentru Sănătate. Sigur că reformarea sistemului sanitar va viza şi restructurarea numărului de angajaţi, dar vorbim aici de disponibilizări doar din rândul personalului din zona administrativă a spitalelor”, a spus Marian Petcu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din Sănătate stabilesc astăzi propriul calendar de proteste.
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sindicaliştii din Sănătate stabilesc astăzi propriul calendar de proteste5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei