Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mai 2010 - Anul XV, nr. 120 (4411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeitan: Nu s-a pus în discuţie să nu fie reduse cu 15% pensiile mai mici de 1.000 de lei

Marţi, 25 Mai 2010 (15:07:04)

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, marţi, după întâlnirea şefului statului cu parlamentarii PDL, că nu s-a pus niciun moment în discuţie de a nu reduce cu 15% pensiile mai mici de 1.000 de lei.

"Nu a fost o discuţie în sensul acesta. Am primit o delegaţie de pensionari la Ministerul Muncii, care au venit cu o solicitare scrisă în care arată că îşi doresc să nu scadă pensiile cu 15%, cele sub 1.000 de lei", a spus Şeitan, răspunzând la o întrebare privind posibilitatea de a nu reduce pensiile mici.

Ministrul Muncii a precizat că a primit solicitările scrise ale pensionarilor, le-a explicat acestora situaţia financiară şi de ce este nevoie să se facă reduceri la pensii şi că urmează ca toate aceste cereri să fie analizate şi să se ia o decizie.

"Nu s-a pus niciun moment în discuţie subiectul acesta - de a nu reduce pensiile sub 1.000 de lei. Este o solicitare normală a pensionarilor", a adăugat Şeitan.

Întrebat dacă mai pot fi modificate măsurile cuprinse în scrisoarea de intenţie cu FMI, Şeitan a răspuns: "Principial, nu pot fi făcute multe, foarte multe modificări, pentru că totul trebuie încadrat într-o situaţie financiară dată". "Nu ai de unde să găseşti bani mai mulţi", a adăugat Şeitan.

O delegaţie a pensionarilor gălăţeni care au venit să protesteze la Ministerul Muncii a discutat, marţi la prânz, cu ministrul Muncii, Mihai Şeitan.

Preşedintele Alianţei Europensionarilor din Galaţi, Cristea Toader, a declarat, la finalul discuţiilor, că ministrul Mihai Şeitan le-a spus că nu vor scădea pensiile sub 1.000 de lei, iar cei care beneficiază de această sumă nu vor fi obligaţi la coplată. Totodată, Şeitan le-a promis sindicaliştilor că în lunile iulie şi august vor beneficia de bilete pentru bazele de tratament din ţară.

"Ministrul ne-a promis că nu se atinge de pensiile sub 1.000 de lei. Vom vedea dacă va fi aşa, dar noi vom ieşi în stradă chiar dacă nu vor scădea pensiile, pentru că mai avem şi alte revendicări: Legea 218/2008 şi respectarea valorii punctului de pensie de cel puţin 45 la sută din salariul mediu brut", a spus liderul pensionarilor gălăţeni, Toader Cristea, după discuţiile cu ministrul Şeitan.

În jurul orei 12.00, cei aproximativ 40 de pensionari gălăţeni au plecat de la Ministerul Muncii spre Palatul Parlamentului, unde continuă protestul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeitan: Nu s-a pus în discuţie să nu fie reduse cu 15% pensiile mai mici de 1.000 de lei.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeitan: Nu s-a pus în discuţie să nu fie reduse cu 15% pensiile mai mici de 1.000 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei