Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mai 2010 - Anul XV, nr. 120 (4411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Dacă lucrurile nu vor fi schimbate structural în România, riscăm un statut de colonie

Marţi, 25 Mai 2010 (14:14:51)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a afirmat, marţi, în cadrul unei dezbateri desfăşurate în cadrul Academiei Române, că, dacă lucrurile nu vor fi schimbate structural, România riscă să capete un statut de colonie.

El a făcut aceste afirmaţii cu ocazia lansării de către Institutul Pentru Inovaţie şi Dezvoltare a raportului "România post-criză. Reprofesionalizarea României".

Geoană a arătat că puterea cu care se aud punctele de vedere ale reprezentanţilor FMI în societatea Românească arată lipsa existenţei unor soluţii proprii.

Preşedintele Senatului a spus că România se află într-o criză strcturală profundă, iar acest lucru depăşeşte un simplu ciclu economic de creştere şi prăbuşire.

Potrivit lui Geoană, problemele structurale ale României care nu pot fi rezolvate nici de apartenţa la Uniunea Europeană sau NATO şi nici de relaţia privilegiată cu Statele Unite. "Ne aflăm într-un turbion în care nici măcar viitorul Uniunii Europene nu mai este clar", a opinat el.

Social-democratul a spus, pe de altă parte, că o simplă schimbare a Guvernului cu alt guvern nu este suficientă, fiind nevoie de o altă guvernanţă.

"Această criză ne relevă cu brutalitate că suntem într-o fundătură", a opinat preşedintele Senatului, menţionând că scopul principal pentru România trebuie să fie redefinirea dezvoltării.

Mircea Geoană a menţionat că, în condiţiile crizei, va fi dată afară şi "bruma" de specialişti, în timp ce clientela politică va pleca ultima.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Dacă lucrurile nu vor fi schimbate structural în România, riscăm un statut de colonie.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Dacă lucrurile nu vor fi schimbate structural în România, riscăm un statut de colonie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei