Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mai 2010 - Anul XV, nr. 120 (4411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS: Numărul persoanelor care s-au vaccinat împotriva cancerului de col uterin a crescut de 12 ori

Marţi, 25 Mai 2010 (14:18:05)

Peste 25.000 de persoane s-au vaccinat împotriva cancerului de col uterin în cadrul celei de a doua campanii de imunizare, din perioada noiembrie-mai, numărul celor care au solicitat administrarea acestui produs crescând astfel cu 12%, a declarat, marţi, secretarul de stat Cristian Irimie.

"În a doua campanie de vaccinare împotriva cancerului de col uterin, care a început în luna noiembrie 2009, numărul femeilor care s-au imunizat a crescut de 12 ori, trecând de 25.000 în toată ţara. Jumătate dintre acestea, respectiv 12.000, au vârste între 12 şi 14 ani. Cele mai multe persoane vaccinate sunt în judeţele Iaşi, Satu Mare şi Bacău", a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Irimie.

De asemenea, peste 7.500 de tinerele cu vârste între 15 şi 19 ani din toată ţara au cerut să fie vaccinate împotriva cancerului de col uterin. În plus, din luna februarie, de când Ministerul Sănătăţii a hotărât extinderea vaccinarii şi la femeile care au peste 20 de ani, peste 5.000 de tinere au cerut să fie imunizate.

Potrivit secretarului de stat, reacţiile adverse ale vaccinului au fost minore, niciunul grav.

Şeful Secţiei Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul Caritas, profesor doctor Dimitrie Nanu, a spus că vaccinul are contraindicaţii doar în cazul celor care suferă de alergii sau alte infecţii. El a precizat că vaccinul HPV împotriva cancerului de col uterin este eficient şi la femeile de peste 25 ani.

Persoanele care vor să fie vaccinate împotriva cancerului de col uterin pot cere acest lucru la medicul de familie sau la cabinetele de planificare familială. Vaccinarea este gratuită, iar la nivel naţional mai sunt disponibile 130.000 de doze.

Potrivit medicilor, efectele vaccinarii se vor vedea peste 10 ani, când numărul femeilor care fac această boală va scădea.

"Aşa s-a întâmplat şi în cazul hepatitei B. După ce copii au fost imunizaţi la naştere, numărul cazurilor de hepatită B a scăzut", a explicat secretarul de stat.

România este acum pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte cancerul de col uterin. În fiecare zi nouă femei află că au cancer de col uterin, iar alte şase îşi pierd viaţa din cauza maladiei, potrivit statisticilor naţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS: Numărul persoanelor care s-au vaccinat împotriva cancerului de col uterin a crescut de 12 ori.
 Vizualizări articol: 415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS: Numărul persoanelor care s-au vaccinat împotriva cancerului de col uterin a crescut de 12 ori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei