Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mai 2010 - Anul XV, nr. 120 (4411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reglarea protezei auditive prin Internet, făcută în premieră la Târgu Mureş

Marţi, 25 Mai 2010 (14:39:39)

Un tânăr cu probleme auditive a fost, marţi, primul beneficiar al reglării protezei auditive prin intermediul Internetului, la un centru medical din Târgu Mureş, operaţiunea fiind făcută din Germania, de către un specialist, şi constituind o premieră în România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reglarea protezei auditive prin Internet a fost făcută din Germania de audiometristul Peter Reinhardt, în urma implementării sistemului şi în România, la Centrul Medical Audiomed din Târgu Mureş. Pentru această premieră, medicii români s-au pregătit timp de un an şi jumătate.

"Acest program permite reglajul protezelor auditive şi al altor sisteme implantabile de protezare de la distanţă, de la orice distanţă acolo unde există linie telefonică şi Internet", a declarat medicul specialist Enrico Metaxa, coordonatorul proiectului.

Potrivit acestuia, se estimează că în România există peste un milion de persoane cu probleme auditive, din care 85 la sută pot fi rezolvate numai prin protezarea auditivă.

Metaxa a spus că numărul acestor pacienţi creşte de la an la an şi că reglarea protezei cu ajutorul Internetului înlocuieşte reglarea care în mod tradiţional presupune deplasarea pacienţilor din toată ţara la centrele universitare din Iaşi, Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Târgu Mureş, unde li s-a făcut implantarea.

"De aceea ne-am pregătit timp de un an şi jumătate să lucrăm cu el (cu softul - n.r.) şi să îl aducem în România şi să îl implementăm. Este nu doar rodul muncii mele ca doctor, dar şi al echipei Audiomed, şi în primul rând al doamnei director Angela Matei, pe care am convins-o să cumpere aceste sistem care nu este deloc ieftin, şi a specialistului nostru în IT Lorand Szabo, care a compatibilizat sistemul cu cel românesc, pentru că noi lucrăm pe diferite sisteme de informaţii cu Germania", a precizat Metaxa.

Medicul a arătat că, începând de marţi, de la centrul de la Târgu Mureş se vor putea realize reglaje online ale protezelor auditive şi ale implanturilor cohleare, iar sistemul se va introduce treptat şi în alte centre din ţară ale Audiomed.

"Am şi găsit pacientul pentru reglajul demonstrativ, un băiat tânăr şi sper şi fericit, că se căsătoreşte duminica aceasta, care a acceptat să demonstreze că acest sistem funcţionează eficient", a spus Metaxa, precizând că partea germană va asigura reglajele din Germania, dacă vor exista cazuri speciale.

"Dacă pacientul are modulul pe calculatorul propriu, putem să îi facem reglajul direct de acasă, prin Skype", a declarat şeful centrului Audiomed din Târgu Mureş, Angela Matei, potrivit căreia anul trecut s-au deplasat la centrul său, pentru reglarea protezelor auditive, circa o mie de pacienţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reglarea protezei auditive prin Internet, făcută în premieră la Târgu Mureş.
 Vizualizări articol: 643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reglarea protezei auditive prin Internet, făcută în premieră la Târgu Mureş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei