Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 apr 2010 - Anul XV, nr. 81 (4372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Streinu-Cercel anunţă lansarea unui experiment privind reforma sistemului sanitar "de jos în sus"

Vineri, 9 Aprilie 2010 (19:59:07)

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu-Cercel a anunţat, vineri, la Piteşti, lansarea, în judeţul Argeş, a unui experiment privind reforma sistemului sanitar "de jos în sus", spunând că, în cazul în care acesta va avea succes, va fi aplicat la nivel naţional.

Potrivit lui Streinu-Cercel, prezent, vineri, la consfătuirea cu tema "Rolul comunităţii locale în procesul descentralizării serviciilor de sănătate publică", de la Piteşti, în momentul de faţă, în ceea ce priveşte sănătatea publică, se cunosc foarte exact nivelul şi cerinţa de îngrijiri de sănătate pe diverse patologii şi se poate "desena" un sistem local, în ideea descentralizării, care să răspundă cerinţelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am lansat astăzi un proiect inedit. Le-am cerut specialiştilor de aici să-şi imagineze că judeţul întreg ar fi România şi Piteştiul ar fi capitala şi să-şi creioneze un sistem de sănătate aşa cum şi-ar dori, iar într-o săptămână să ne revedem şi să îl discutăm pe îndelete, plecând însă de la nevoia de îngrijiri de sănătate. I-am rugat pe colegi să nu se gândească la bani. Noi avem o mare problemă tot timpul, ne gândim la bani. Banii se găsesc dacă este nevoie şi s-a dovedit la nivelul judeţului că acest lucru este posibil, dar în măsura în care este justificată nevoia de acei bani", a declarat dr Adrian Streinu Cercel.

El a mai precizat că, după evaluarea rezultatelor experimentului, în caz de succes, acesta va fi generalizat la nivel naţional.

"Pentru că asta ar însemna o modificare radicală a sistemului sanitar din România, plecată de jos, şi nu plecată de sus, de la înălţimea unui etaj din Ministerul Sănătăţii. Oricine este în Ministerul Sănătăţii nu poate să evalueze mai bine situaţia decât cei care sunt aici şi care lucrează direct cu oamenii. Noi putem să venim cu o serie de evaluări, de cifre, dar realitatea este aici. Ceea ce se doreşte este creşterea calităţii actului medical. Nu ne interesează să avem un medic la 12 paturi, putem avea un medic la şase paturi, dar care să aibă timp să acorde atenţia necesară fiecărui pacient", a conchis Streinu-Cercel.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu-Cercel a participat, vineri, la consfătuirea cu tema "Rolul comunităţii locale în procesul descentralizării serviciilor de sănătate publică", organizată de comisiile de sănătate şi administraţie publică ale Camerei Deputaţilor şi Consiliul Judeţean Argeş la Universitatea "Constantin Brâncoveanu" din Piteşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Streinu-Cercel anunţă lansarea unui experiment privind reforma sistemului sanitar "de jos în sus".
 Vizualizări articol: 1097 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Streinu-Cercel anunţă lansarea unui experiment privind reforma sistemului sanitar "de jos în sus"5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei