Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 apr 2010 - Anul XV, nr. 81 (4372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Avem echipe, avem valoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După calificarea în semifinale (lejeră, aşa cum am convenit), Mourinho nu şi-a estimat şansele la câştigarea Ligii Campionilor ca un bookmaker, ci le-a calculat ca în problemele cu bilele din urnă. Adică n-a comunicat nimic, fiindcă treaba cu “şansele fiecăruia sunt identice” e o mare frecţie. Mai ales după eliminarea lui Manchester, acel 25%mai capătă oarece procente parioristice în plus. Previzibil, lumea va spune despre dubla Inter-Barcelona că reprezintă adevărata finală. Dacă însă, dincolo, Lyon va trece de Bayern, ceea ce prevăd a se întâmpla, favorita din finală nu va avea deloc viaţă uşoară cu francezii. Aceştia ştiu să îndure, a se vedea prima repriză cu Real Madrid, pentru ca apoi să-şi revină din pumni şi să-şi arate colţii. Nu numai pentru reclamă la pastă de dinţi, ci şi pentru a muşca! Nu sunt de neglijat nici energia, excitarea, degajate de formidabila oportunitate. Ceva în genul Steaua ’86, când jucătorii au dat 200%.

Revenind la clou-ul Inter-Barcelona, îl aştept cu prea multă nerăbdare pentru a-mi permite să ţin cu cineva sau să fac pronosticuri. Mă voi bucura pentru oricine va învinge, dacă o va face pe merit, deci nu prin vreo şansă porcească sau gafă de arbitraj (dacă vor exista, vor fi vremelnice, căci marea decontare se va face în finală!). Am o oarecare nemulţumire că această ciocnire nu se face cu trofeul pe masă, lucru pentru care UEFA deţine o parte mare din vină prin stupizenia traseelor prestabilite. Criteriul geografic încetează firesc în sferturi, dar cel al fostelor colege de grupă încetează în semifinală! Oare de ce?! Dacă două echipe calificate din aceeaşi grupă merg şnur în continuare, logic ar fi să se mai intersecteze doar în finală. Presupunând că s-ar fi calificat Bordeaux în dauna lui Lyon, am fi avut două semifinale cu déjà vu, pentru că şi bordelezii avuseseră deja prilejul să se vadă la faţă cu bavarezii. De două ori! Se ciobeşte astfel din farmecul competiţiei, pentru că ideal este să treci prin cât mai multe staţii până la destinaţia finală. Rezon?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avem echipe, avem valoare.
 Vizualizări articol: 870 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avem echipe, avem valoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei