Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 apr 2010 - Anul XV, nr. 81 (4372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Digestii şi indigestii politice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sărbătorile pascale s-au scurs aproape neobservate. Pe ici, pe colo câte o indigestie, plata stomacală pentru un exces de miel, drob şi ouă roşii. Angajaţii de la salvare declară că în acest an bolnavii de excese alimentare au fost mai puţini decât în anul precedent. Să fie rezultatul muncii de prevenţie sanitară sau al constatării, trecute în general neobservate, că mulţi n-au prea avut ce pune pe masă? Pentru o indigestie îţi trebuie musai ceva de digerat.  De aici până la un festin pantagruelic e cale lungă. Nimeni n-a încercat o contabilizare a intervenţiilor medicale pentru inaniţii. Ar spune multe. Oricum, medicii de familie (n-am auzit încă de medici pentru nefamilişti) sunt prinşi până peste cap în negocieri cu Guvernul şi casele de sănătate pentru neînţelegeri de leafă şi medicamente compensate. Pentru a nu fi acuzaţi că nu-şi fac datoria, demonstranţii în halate albe dau consultaţii în Piaţa Revoluţiei, unde poţi afla gratis dacă ai diabet, febră aftoasă sau roşu în gât.

Clopotele Învierii au trecut aproape neauzite şi pe lângă urechile profesorilor, găsiţi tot pe străzi, cu fluiere în gură şi pancarte reprezentându-l pe Boc. Cioc, Boc, fă-ne leafa la loc. Numai că leafa a cam scăzut. Unei învăţătoare în pragul pensiei din satul meu, leafa i-a scăzut discret (erau aici şi nişte sporuri) de la 24 milioane lei vechi la 8 milioane, o nimica toată. Cu o nimica toată vor scădea, anunţă ministrul de resort, pensiile militarilor, cu vreo 70 la sută mai exact. La anul nu se vor mai înregistra sigur indigestii alimentare în rândurile rărite ale militarilor ieşiţi la pensie. Cei în funcţie se răresc cu sprijinul insurgenţilor prin Afganistan sau Irak.

Ieri m-a sunat Doru Braia, fostul dizident, actualmente realizator de televiziune. Ce zici de chestia cu Voicu? Dacă mă întrebi de ăla grasu care a înlocuit toate mesele zilei, de la micul dejun până la cină, ţinându-ne cu ochii în televizor, îţi închid. Stai, zice, nu te grăbi! De el vorbesc, fireşte, dar din punctul de vedere al alegătorului. Adică? Tu te-ai gândit, mă interoghează Braia, că zeci de mii de alegători din colegiul lui Cătălin Voicu au rămas fără reprezentare în Senat? Li s-a amputat un drept democratic. Dacă procesul ţine ani de zile, cum e posibil să se întâmple, iar Voicu nu-şi dă demisia din funcţia de senator, atunci el trebuie să participe musai la şedinţele Senatului, să transmită punctul de vedere al cetăţenilor care l-au ales. Aşa e democratic. Şi cum ai vrea să vină, cu cătuşe pe mâini? Da, iar în sală să stea păzit de doi cu cagule. Nu ştiu dacă să mă apuce râsul sau plânsul. Trăind mult în Germania, pe când noi ne omoram pe aici cu regimul dietetic bazat pe soia, dizidentul a învăţat multe despre democraţie şi probabil are dreptate. Eu  unul m-am săturat însă de această nenorocită cortină de fum, pigmentată cu cătuşe şi arestări,  în spatele căreia se petrec cele mai mari nelegiuiri. De dimineaţă, azi, au început cu un judecător Costiniu. Vine la rând un om de afaceri. Nimic despre măsurile guvernamentale anticriză, nimic despre inaniţie. Ştii ce, Dorule? – am zis eu în finalul discuţiei. Nu te mai frământa, fiindcă problema e ca şi rezolvată. Domnul Băsescu, după ce a consultat fireşte poporul, va desfiinţa Senatul cu totul. Nu te mai omorî de grija alegătorilor lui Cătălin Voicu. Poate că va desfiinţa Parlamentul în întregime. Prea multă gălăgie, prea multă democraţie, cum strigă unul de pe strada mea din Bucureşti. Un conducător, o mână de fier şi gata. Avem tătuc, avem cui ne plânge.

Nu se mai aud clopotele de Paşte. Învierea, soldată şi cu câţiva morţi (unul omorât în bătaie pe trecerea de pietoni fiindcă se deplasa prea lent) a trecut. A rămas în urmă sunetul discret al clopoţelului din sălile de judecată, agitaţia de la DNA şi, fireşte, inconfundabilul zdrăngănit de cătuşe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Digestii şi indigestii politice.
 Vizualizări articol: 2069 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Digestii şi indigestii politice5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Despre Monica trimis de
(10 apr 2010, 20:19:43
Cand citesc acest editorial s-a stins deja zdranganitul catuselor, pana luni dimineata toti sunt la culcare. Ma intreb totusi, ce pericol social ar mai reprezenta acum judecatorul Costiniu atat timp cat, cu "dotarile" serviciilor, nu mai are intimitate nici la WC-ul propriu? Il vede cineva in stare, asa cum arata, sa puna de-o rebeliune, de-o lovitura de stat? Si,totusi, e arestat, in timp ce MONICA IACOB RIDZI, inregistrata cand punea la cale distrugerea probelor intr-un dosar cu infractiuni grave (acel fapt era de un pericol social imediat!) este bine-mersi, lasata libera sa se graviditeze pentru ca sa treneze lucrul la dosar pana ce va apare un NUP mare de tipar, asa... pe nestiute de unde si cand a aparut! Si-atunci, cum e cu lozinca recitata pe nemestecate de clasa politica: "LEGEA E ACEEASI PENTRU TOTI"? Va mai amintiti de presedinta Curtii de Apel Tg.Mures? A fost desfiintata mediatic, urmarita pana la beciul arestului, pentru ca acum, sa fie achitata intrucat faptele nu exista!
2.   Continuare... trimis de
(10 apr 2010, 20:58:25
... dar sentinta prin care acea judecatoare - acel om - a fost achitata intrucat faptele nu exista, s-a dat dupa ani de procese! Sau cu Ovidiu Tender, Marian Iancu, Dinu Patriciu, mai tineti minte ce drumuri incatusate faceau, cu toate televiziunile dupa ei, si...? Din cate se aude, primii doi cotizeaza, direct sau prin intermediari, la un anumit partid, Dinu Patriciu se mai judeca, iar RAFO Onesti - celebrul JAFO din discursurile electorale din 2004 - este reabilitat cu sprijinul masiv al Min. Economiei fara, din cate stiu, sa-si fi schimbat proprietarul! Sau politistul ce-a omorat cu masina o femeie, a fugit, dar a fost retinut abia dupa vreo 5 zile, desi a fost imediat gasit? Sper ca vom ajunge si timpurile cand vinovatii vor fi judecati in instante, prin procese desfasurate cu celeritate si cu aplicarea dreapta a legii si nu prin demonstratii de forta - televizate neaparat! - a institutiilor statului. Atunci vom putea crede ca se face curatenie cu adevarat si nu dupa indicatii!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei