Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 apr 2010 - Anul XV, nr. 81 (4372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Grad zero

Preşedintele Băsescu vine cu preşedintele Republicii Moldova la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele României, Traian Băsescu, va vizita judeţul Suceava împreună cu preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu. Cei doi şefi de stat vor fi la Suceava în data de 28 aprilie şi, din informaţiile de până acum, se pare că vor vizita Biroul teritorial unde se primesc dosarele moldovenilor pentru acordarea cetăţeniei române pentru moldoveni, apoi Cetatea de Scaun a Sucevei şi Mănăstirea Putna. Detaliile au fost convenite la sfârşitul lunii martie, când Traian Băsescu şi Mihai Ghimpu au discutat despre vizita pe care preşedintele moldovean o face în România în perioada 27-28 aprilie a.c..

Preşedintele Traian Băsescu a fost în Republica Moldova în luna ianuarie a acestui an şi a promis că România va acorda Moldovei un ajutor financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro, pentru dezvoltarea educaţiei, care vor fi acordaţi în tranşe de câte 25 de milioane de euro pe an. Tot atunci, Băsescu a anunţat că România va înfiinţa o autoritate de acordare a cetăţeniei române, cu sediul la Bucureşti şi cu unităţi teritoriale la Suceava, Iaşi, Galaţi, Cluj şi Timişoara.

 

În două luni, peste 300 de moldoveni au solicitat la Suceava obţinerea cetăţeniei române

Biroul Teritorial pentru acordarea Cetăţeniei Suceava s-a deschis în data de 8 februarie a.c., pe strada Universităţii, în sediul Oficiului Naţional Registrul Comerţului şi a înregistrat, până ieri, peste 300 de dosare depuse de cetăţeni din Republica Moldova pentru obţinerea cetăţeniei române. Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, Nicoleta Ecaterina Eucarie, ne-a declarat, ieri, că în perioada 8 februarie-31 martie a.c., la biroul teritorial din Suceava au fost depuse 339 de dosare pentru cetăţenie.

Relaţiile bilaterale româno-moldovene sunt strânse şi la nivelul societăţii civile. În cadrul acţiunilor comune recente promovate de membri ai societăţii civile între Republica Moldova şi România se poate înscrie şi comemorarea victimelor protestelor din 7 aprilie 2009, de la Chişinău, anunţată pentru cel puţin 25 de oraşe din România şi cinci din Republica Moldova.

Acţiunea a fost organizată în zilele de 6 şi 7 aprilie a.c., de grupul „Noii Golani” şi „Basarabia Spirit Românesc”, care a chemat oamenii să vină să aprindă lumânări în memoria victimelor torturilor.

Reamintim că după 7 aprilie 2009, preşedintele de atunci al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a acuzat opoziţia şi România de organizarea „unei tentative de lovitură de stat” şi Chişinăul l-a expulzat pe ambasadorul României, Filip Teodorescu, concomitent cu introducerea regimul de vize pentru români.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Băsescu vine cu preşedintele Republicii Moldova la Suceava.
 Vizualizări articol: 2939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.79/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 14 voturi
Preşedintele Băsescu vine cu preşedintele Republicii Moldova la Suceava3.8514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Uau trimis de
( 9 apr 2010, 13:11:43
Sa inteleg ca ii baga in priza din nou pe aia de la Rosal, sa faca gramejioare de pamant langa bordura iar apoi sa le lase acolo? Baga o pavela in asfalt? Chestii de genu? Cam mistolaughing
2.   Drumuri trimis de
( 9 apr 2010, 14:04:43
Poate domnul Presedinte vine si pe la soacra dumnealui din Burdujeni-sat caci numai asa se asfalteaza si acest drum...Va asteptam si pe aici Domnule Presedinte! Va rugam frumos....
3.   ... trimis de
( 9 apr 2010, 15:52:25
Poate asa se vor mai repara cateva strazi.
4.   In sfarsit.... trimis de
( 9 apr 2010, 18:29:48
Se vor astupa gropile din centru orasului, si va fi curat......macar centru.
5.   Craterele marca lungu trimis de
( 9 apr 2010, 18:41:02
Daca tot vine base la sv,poate se indura animalul care raspunde de strazile sucevei sa astupe craterul ala nenorocit de dupa semaforul particular de la sala sporturilor,persista de cel putin jumatate de an acolo si nu vad alta sansa de a fi astupat decat daca vine portocalu' sef la sv.Au idee nenorocitii care se fac ca ne conduc cate masini s-au zdrobit acolo?Nu mai zic de trecerea peste pasarela BJ dinspre Bj spre oras,este o catastrofa naturala aparuta odata cu lungu la conducere,sau iesirea din str N Iorga in Calea Unirii unde se poate trece doar daca dispui de jipan sau ceva cu senile.Calea ferata de la fostul IRIC este o alta enigma,pentru pomana cui mai e lasata sa distruga cu buna stiinta tot ce trece prin zona.Drumul spre soacra-sa oricum il vor face cumva,altfel zboara cu portocale cu tot astia din ograda lui flutur.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei