Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 apr 2010 - Anul XV, nr. 81 (4372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ascensiune

Din Mălini, pe marile scene ale operei

Vineri, 9 Aprilie 2010 (16:25:23)

Puţini sunt cei care reuşesc să se afirme pe plan naţional şi internaţional, prin forţe proprii. La 26 de ani, Teodor Ilincăi, originar din comuna suceveană Mălini, este considerat unul dintre cei mai promiţători tenori ai României, reuşind să se afirme în spectacole importante ale Operei Naţionale din Bucureşti, dar şi pe marile scene din Europa. Cel mai mic copil din familie, cu 13 fraţi şi surori, Teodor Ilincăi a reuşit, singur şi pas cu pas, să ajungă să fie unul dintre tenorii români care reuşesc să obţină roluri importante, atât în ţară, cât şi în străinătate, deşi în judeţul din care a plecat este mai puţin cunoscut. 
Teodor Ilincăi a avut şansa să obţină o bursă de studiu în Austria, oferita de CEE Musiktheater din Viena, lucru care a contribuit şi mai mult la formarea sa ca artist.
Primul mare succes de la Opera din Bucureşti l-a obţinut cu rolul Macduff din opera „MacBeth” de Giuseppe Verdi. Debutul în acest rol a fost de bun augur, pentru că la numai câteva luni, tânărul tenor a fost contactat de Luisa Petrov, actualul său manager, pentru a salva un spectacol de „MacBeth” la Opera din Hamburg. 
Vestea succesului s-a răspândit repede, astfel încât Opera din Viena l-a invitat pentru un spectacol de „Nabucco”, în rolul Ismaele. 
Luisa Petrov l-a ajutat să obţină contracte până în anul 2013 cu unele dintre cele mai importante opere din Europa şi nu numai. Programul încărcat îl face să aibă un singur regret, acela că nu poate ajunge mai des pe meleagurile natale. „Mălini este un loc ca şi Staatsoper din Viena sau Covent Garden. Îmi doresc să ajung acolo cât mai des”, ne-a spus Teodor Ilincăi. 
Drumul lui Teodor Ilincăi în fascinanta lume a muzicii şi evenimentele care i-au marcat cariera, în ediţia de sâmbătă, 10 aprilie.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din Mălini, pe marile scene ale operei.
 Vizualizări articol: 902 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Din Mălini, pe marile scene ale operei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei