Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 apr 2010 - Anul XV, nr. 81 (4372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În 2010

Finanţele au solicitat declanşarea procedurii de insolvenţă pentru 15 firme

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la începutul acestui an, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava a solicitat declanşarea procedurii de insolvenţă în cazul a 15 firme, care au acumulat datorii la bugetul de stat de 8,8 milioane de lei (88 de miliarde de lei vechi). Potrivit spuselor directorului coordonator al DGFP Suceava, Petrică Ropotă, două dintre cele 15 firme au cele mai mari datorii din totalul de 8,8 milioane de lei. Este vorba despre SC Rarion SR, cu o datorie la buget de 4,7 milioane de lei (47 de miliarde de lei vechi) şi de SC Elmondo SRL, cu 2,4 milioane de lei.

Ropotă a precizat că la cele două societăţi comerciale, debitele au fost stabilite în urma controalelor efectuate de inspectorii fiscali, în ambele cazuri fiind întocmite şi dosare penale pe numele persoanelor responsabile de evaziunea fiscală.

Cererile introductive de deschidere a procedurii insolvenţei sunt solicitate pentru firmele la care Direcţia Generală a Finanţelor Publice a aplicat toate măsurile de executare silită, iar societăţile respective nu mai deţin bunuri care pot fi valorificate pentru recuperarea debitelor datorate la bugetul de stat.

„Măsura de declanşare a procedurii de insolvenţă este necesară în vederea atragerii răspunderii materiale a acţionarilor sau asociaţilor, în limita sumelor rămase de încasat după aplicarea măsurilor de executare silită”, a explicat Petrică Ropotă.

Pe de altă parte, trebuie spus că DGFP Suceava aplică toate măsurile de executare silită în vederea recuperării debitelor pe care le au firmele, astfel încât de cele mai multe ori sumele datorate la bugetul de stat sunt recuperate înainte de a se scoate la licitaţie bunurile societăţilor comerciale. În aceste condiţii, majoritatea cazurilor în care Finanţele au solicitat declanşarea procedurii de insolvenţă se referă la firme rău platnice, la care au fost descoperite evaziuni fiscale de proporţii şi la care în cele din urmă se ajunge la atragerea răspunderii materiale a acţionarilor sau asociaţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanţele au solicitat declanşarea procedurii de insolvenţă pentru 15 firme.
 Vizualizări articol: 729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Finanţele au solicitat declanşarea procedurii de insolvenţă pentru 15 firme5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei