Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 apr 2010 - Anul XV, nr. 81 (4372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Adunare generală

Salariaţii de la Termica, chemaţi să salveze societatea de termoficare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salariaţii celei mai mari unităţi de producţie din municipiul Suceava, societatea de termoficare a oraşului, care produce căldură, apă caldă şi energie electrică, sunt chemaţi să facă front comun pentru salvarea Termicii. La iniţiativa sindicatului Prometeu, marţi, 13 aprilie, ora 13.00, la Casa de Cultură Suceava a fost convocată Adunarea Generală a sindicatelor din Termica, pentru a fi discutate intenţiile de restructurare şi reorganizare a societăţii de termoficare, atât prin reduceri drastice de personal, cât şi prin închiderea producţiei de energie termică la centralele pe cărbuni.

“Salvarea Termicii, acesta e principalul nostru obiectiv. Chiar dacă în mod normal am convocat Adunarea Generală a sindicaliştilor de la Prometeu, am invitat la această întrunire toate sindicatele din Termica, să facem front comun pentru a salva întreprinderea în care lucrăm. Este o grabă foarte mare să fie trimişi oamenii acasă şi centrala să fie închisă, mai ales că un eventual investitor nu e interesat să preia şi angajaţii, ci doar instalaţiile. Vrem să fim informaţi în privinţa acestui program de restructurare şi asupra viitorului Termicii şi a asigurării încălzirii oraşului, iar pentru asta am invitat la discuţii atât conducerea societăţii, cât şi pe primarul Ion Lungu”, a declarat liderul sindicatului Prometeu, Iordănel Secrieru.

La întrunirea de marţi, la care se mizează pe prezenţa a aproximativ 400 de salariaţi ai Termica, vor fi prezenţi atât primarul Sucevei, Ion Lungu, directorul societăţii, Constantin Plăcintă, membrii Adunării Generale a Acţionarilor şi ai Consiliului de Administraţie de la SC Termica Suceava, precum şi preşedintele Federaţiei Energetica, Ion Pisc.

Pe ordinea de zi a discuţiilor sunt prinse o informare privind Programul de restructurare şi reorganizare al SC Termica SA, precum şi o informare privind Stadiul analizei centralelor de producere a energiei electrice şi termice în cogenerare aflate în subordinea consiliilor locale / judeţene, analiză ce se desfăşoară la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariaţii de la Termica, chemaţi să salveze societatea de termoficare.
 Vizualizări articol: 2436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Salariaţii de la Termica, chemaţi să salveze societatea de termoficare4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Obs trimis de
( 9 apr 2010, 11:50:30
Primaria suceava este singura din tara care prin politica de decapitalizare si prin neplata subventiilor a dus termica in faliment.Urmariti arhivele cotidienelor sucevene si o sa gasiti nenumarate articole in care primarul spune ca totul se da pe pierderi la termica.Dupa ce spune ca termica e in proprietatea statului si el nu are nici o obligatie sa faca investitii someaza societatea sa vina cu o gigacalorie ieftina.Cum vine asta coane?Nu sunt sluga ta dar ma somezi?Oriunde in tara giga este scumpa.La Bucuresti pretul de productie e de 300lei si aia functioneaza tot anul.De ce nu asteptam decizia comisiei ?Care este interesul predarii centralei pe mina unui procesator de carbune care va trage de centrala pina o pune pe chituci?
2.   Hotii maria la termica trimis de
( 9 apr 2010, 12:04:43
CEI MAI HOTI. ACUM CU CATIVA ANI IN URMA AU FACUT RESTRUCTURARI AU DAT BANI LA ANGAJATI DE ORDUNUL MIILOR DE EURO SI DUPA 1-2 ANI IA ANGAJAT DIN NOU, ACUM VOR IAR BANI SMECHERII.AM VRUT SA MA ANGAJEZ MAI DEMULT ACOLO SI CAND MAM DUS CU DOSARUL ZIC CA NU E NICI UN POST EU STIAM SIGUR CA ESTE, ASA E PESTE TOT NEAMURI BANI MULTI LA ANGAJARE,MIE RUSINE SINCER DE ROMANIA ASTA O TARA A SARACIEI SI MITEI. EU AM LUAT SI EU BANI DE LA O FIRMA DIN ORAS MIA DAT 6 SALARII COMPENSATORII CICA DAR CAND AM LUAT BANII DE LA 70 MIL MI-AU DAT 45 RESTUL ERA IMPOZITUL. RUSINE
2.1  RE: Hotii maria la termica trimis de
( 9 apr 2010, 14:06:41
Mai KAKATEL poate nu te-au angajat ca nu stii sa scrii? Te-au pus sa faci cerere si ai scris-o ca si comentariul de mai sus. Cat despre salarii compensatorii sa stii ca toate se impoziteaza nu numai ale tale (pentru cultura ta generala daca se dau si acolo compensatorii se fac o caruta de bani la buget). Dar tu saracul nu ai de unde sa stii toate astea, esti prea preocupat de capra vecinului.
3.   Salvarea Termicii trimis de
( 9 apr 2010, 13:15:40
Pe ordinea de zi a discutiilor sa fie prinsa si problema salariilor nesimtite.
3.1  RE: Salvarea Termicii trimis de
( 9 apr 2010, 14:12:02
Explica te rog la care salarii te referi si ce inseamna (valoric) un salariu nesimtit.
Multumesc.
4.   Doriti-va salarii Ma,rentabilitate si preturi mic! trimis de
( 9 apr 2010, 14:17:14
Cu preturile foarte mari puse ca in aceasta iarna de TERMICA nu vad cum vom rezista. La cititul gigacalorimetrelor suntem mereu furati dar si mititi. Daca si de data aceasta veti continua sa actionati pe aceliasi principii ,ca si pina acum, mai mult ca sigur veti intra in faliment. Se va trece in masa la centralele termice...
5.   K trimis de
(10 apr 2010, 00:01:59
mersi de info spacedebris.totusi e democratie si fiecare spune ce vrea in limita bunului simt. o zi buna
6.   "Faliment voit"? trimis de
(11 apr 2010, 22:40:22
Cu siguranta "este necesar" ca aceasta societate sa intre in faliment,ptr ca unii interesati sa poata sa agoniseasca niscaiva euro in conturi."Can-canul cu asocierea unui procesator de carbune,"marele investitor",este din povestile cu Fratii Grimm.In maxim un an de zile,aceasta societate o sa fie taiata la fier vechi.Cred ca aceasta este intelegerea cu "marele asociat",care,combinata cu lipsa obligatiei de a prelua salariatii,contractul colectiv si alte obligatii,are numai si numai de castigat.Pe langa "marele asociat",altii au numai de castigat insa nu salariatii sau sucevenii.Ghiciti cine?Iata cum,CL,CA,AGA si conducerea Termica,inteleg sa se foloseasca de salariati,primind cadou o societate acum 8 ani,o falimenteaza,o taie la fier vechi,articolele in presa favorabile "Caracatitei" curg garla,iar cele aprox 600 de familii merg in somaj.De ce?Ptr a le fi bine catorva interesati.Asadar,"ciocul mic",ca ei sunt la putere!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei