Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 apr 2010 - Anul XV, nr. 80 (4371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Traian Băsescu îndeamnă la unitate şi responsabilitate de Ziua Internaţională a Romilor

Joi, 8 Aprilie 2010 (13:17:38)

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, joi, un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, în care îndeamnă "la unitate şi responsabilitate", accentuând nevoia modernizării societăţii româneşti, care trebuie să fie un proiect al tuturor.

"Această zi este menită să ne atragă atenţia asupra rolului pe care îl avem ca stat membru al Uniunii Europene în ceea ce priveşte problemele reale cu care minoritatea romă se confruntă. Nu întâmplător Parlamentul European şi Consiliul European au stabilit ca 2010 să reprezinte Anul European pentru combaterea sărăciei şi excluziunii sociale", se arată în mesajul lui Traian Băsescu, potrivit unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

Preşedintele României şi-a exprimat interesul pentru politicile active privind incluziunea socială şi economică a romilor, amintind totodată concluziile Comisiei prezidenţiale pentru analiza riscurilor sociale şi demografice din România şi ale altor rapoarte care evidenţiază situaţia actuală în ceea ce priveşte riscurile social-economice majore la care este expusă populaţia României, dar şi anumite segmente sociale vulnerabile, cum ar fi etnia romă, care este, în acelaşi timp, cea mai însemnată şi cea mai săracă minoritate etnică transnaţională din cadrul Uniunii Europene.

Potrivit sursei citate, preşedintele Băsescu a reiterat faptul că în prezent comunitatea romă se confruntă cu multiple probleme precum condiţiile precare de locuire, lipsa actelor de proprietate, accesul dificil la serviciile de sănătate şi educaţie, abandonul şcolar, barierele lingvistice, violenţa domestică, dependenţa de ajutorul social, insuficienţa programelor de formare profesională, slaba reprezentare politică.

Totodată, şeful statului şi-a exprimat încrederea că, printr-un efort comun, prin solidaritatea cu minoritatea romă în lupta împotriva sărăciei, a discriminării şi a inegalităţii de gen, acestea vor putea fi soluţionate.

"Cred cu tărie că numai printr-un demers unitar şi nediscriminatoriu în viaţa publică şi politică asumat de către întreaga societate civilă, comunitatea romă şi autorităţile statului putem găsi împreună o cale de îmbunătăţire a situaţiei romilor la nivel naţional. Schimbarea însă în ansamblu necesită în acest moment şi o acţiune comună la nivel european în ceea ce priveşte schimbul de bune practici şi de experienţă între statele membre, de aceea mesajul meu cu ocazia acestei zile de sărbătoare este şi un apel la comunitatea romă de responsabilizare şi de susţinere a acestui efort în cadrul Uniunii Europene", a mai arătat Traian Băsescu.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, preşedintele Băsescu a transmis "un îndemn la unitate şi responsabilitate, accentuând nevoia modernizării societăţii româneşti, care trebuie să fie un proiect al tuturor, pentru a trăi într-o lume mai bună «în care toţi cetăţenii, indiferent de etnie, să fie egali atât prin drepturi cât şi prin obligaţii în faţa instituţiilor statului»", se mai arată în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Băsescu îndeamnă la unitate şi responsabilitate de Ziua Internaţională a Romilor.
 Vizualizări articol: 583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Traian Băsescu îndeamnă la unitate şi responsabilitate de Ziua Internaţională a Romilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei