Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 apr 2010 - Anul XV, nr. 80 (4371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicii specialişti negociază şi ei contractul cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

Joi, 8 Aprilie 2010 (13:17:03)

Medicii specialiştii discută, joi, cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate normele de aplicare a contractului cadru pe 2010, după modelul colegilor lor din medicina primară.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Lucian Duţă, a declarat agenţiei MEDIAFAX că, în general, problemele ridicate de medicii specialişti fac referire, la fel ca şi în cazul medicilor de familie, la anumite sancţiuni prevăzute în contractul cadru pe 2010.

Discuţiile vizează şi acordarea diferenţiată a sumelor pentru specialităţile medicale şi chirurgicale, a mai spus Duţă.

În urmă cu o zi, reprezentanţii medicilor de familie au discutat cu conducerea CNAS normele de aplicare a contractului cadru. La finalul discuţiilor, care au durat mai bine de 12 ore, preşedintele CNAS a anunţat că s-a ajuns la o înţelegere, astfel că medicii de familie reiau, joi, eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, precum şi a trimiterilor către specialist, după exact o săptămână de la sistarea prescrierii acestora.

Medicii de familie au semnat, miercuri, un protocol cu CNAS. Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, Rodica Tănăsescu, a susţinut că protocolul semnat miercuri "vrea să rezolve probleme tehnice care au fost omise din cauza grabei".

Potrivit acesteia, schimbările obţinute în urma negocierilor vizează câteva aspecte legate de sancţiuni şi de ponderea procentelor acordate unor pacienţi.

Atât reprezentanţii medicilor de familie, cât şi preşedintele CNAS au fost zgârciţi în oferirea unor declaraţii suplimentare legate de schimbările Contractului-cadru, ei spunând în final că mai sunt aspecte care vor fi discutate în următoarele luni, unul dintre ele fiind şi subiectul care a stârnit discuţii controversate, respectiv cel vizând bugetul orientativ.

"Bugetul orientativ nu a fost luat în discuţie azi (miercuri - n.r.). Asupra lui vom discuta până în iunie", a precizat Tănăsescu.

Medicii de familie au anunţat, în 1 aprilie, că nu vor semna contractul cu CNAS până nu vor primi sumele necesare funcţionării asistenţei medicale primare, respectiv aproximativ 10.000 de lei pentru finanţarea cabinetului, faţă de media de 4.200 de lei cât sunt acum. În plus, liderii organizaţiilor reprezentative ale medicilor de familie au anunţat că, începând din 1 aprilie, nu mai prescriu reţete compensate şi gratuite, întrucât nu au contractul cadru de acordare a asistenţei medicale.

Contractul cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în 2010 a fost aprobat de Guvern în şedinţa din 31 martie şi publicat în 1 aprilie în Monitorul Oficial. Prevederile noului contract-cadru au intrat în vigoare de la 1 aprilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii specialişti negociază şi ei contractul cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
 Vizualizări articol: 835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicii specialişti negociază şi ei contractul cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei