Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 apr 2010 - Anul XV, nr. 80 (4371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANPC: Amenzi de 3,2 milioane lei la unităţile de cazare şi produsele alimentare specifice Paştelui

Joi, 8 Aprilie 2010 (15:47:45)

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 3.278.400 de lei, în urma unui control desfăşurat în perioada 18-25 martie, la unităţile de cazare turistică şi privind produsele alimentare specifice Sărbătorii pascale.

Comisarii ANPC au verificat 143 de hoteluri, 212 pensiuni turistice urbane şi rurale, 28 de vile, precum şi 68 de moteluri, hoteluri pentru tineret şi hosteluri, cabane, campinguri, se arată într-un comunicat remis joi de Autoritate.

Pentru deficienţele constatate, comisarii au aplicat 114 amenzi contraventionale în valoare de 543.500 de lei şi 197 de avertismente. Totodată, pentru toţi cei 311 operatori economici la care s-au constatat abateri s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor.

Din cele 354 de unităţi de cazare turistică care aveau incluse servicii de alimentaţie publică, 191 nu respectau prevederile legale în vigoare referitoare la protecţia consumatorilor. Au fost verificate peste 37 de tone de alimente (materii prime şi preparate culinare), constatându-se că aproximativ 1,5 tone nu se încadrau în prevederile legale. Comisarii ANPC au retras de la comercializare/utilizare 250 de kilograme de alimente improprii consumului uman, au oprit temporar de la comercializare/utilizare aproximativ 950 de kilograme de alimente până la remedierea deficienţelor şi au aplicat 115 amenzi contravenţionale în valoare de 450.450 de lei şi 104 avertismente.

Comisarii au controlat 1.345 de operatori economici, constatând abateri la 1.108 dintre aceştia. Din cele 172 de tone de alimente controlate (carne, preparate din carne, ouă, produse de patiserie, ciocolată şi produse din cacao, vin), 44 de tone nu se încadrau în prevederile legale privind protecţia consumatorilor.

ANPC a retras de la comercializare 1,1 tone de produse alimentare improprii consumului uman, alte 24 de tone au fost oprite temporar de la comercializare până la remedierea deficienţelor şi au fost aplicate 774 de amenzi contravenţionale în valoare de 2.284.450 de lei şi 398 de avertismente pentru încălcarea reglementărilor în vigoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANPC: Amenzi de 3,2 milioane lei la unităţile de cazare şi produsele alimentare specifice Paştelui.
 Vizualizări articol: 616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANPC: Amenzi de 3,2 milioane lei la unităţile de cazare şi produsele alimentare specifice Paştelui0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei