Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mar 2010 - Anul XV, nr. 64 (4355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Videanu susţine că Guvernul trebuie să sprijine oamenii de afaceri care fac investiţii

Joi, 18 Martie 2010 (18:07:14)

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, joi, la Buzău, la o întâlnire cu oamenii de afaceri locali, că Guvernul trebuie să vină în sprijinul întreprinzătorilor care au făcut investiţii în modernizarea afacerilor pe care le au, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La întâlnirea la care a luat parte ministrul Economiei, Adriean Videanu, au participat aproximativ 40 de oameni de afaceri din judeţul Buzău.

În faţa ministrului, investitorii buzoieni au ridicat probleme dintre cele mai diverse, de la accesarea fondurilor europene până la procedurile de adjudecare a unor licitaţii. Oamenii de afaceri buzoieni s-au plâns ministrului că, deşi au făcut investiţii substanţiale din buget propriu pentru modernizarea echipamentelor şi utilajelor de producţie, nu pot pătrunde prea uşor pe piaţa românească şi nu beneficiază de sprijin din partea statului.

Investitorii buzoieni i-au spus ministrului Videanu că în România nu se pune accent pe calitatea lucrărilor, ci pe costul acestora, iar firmele de apartament care vin la licitaţii cu un preţ mai mic, dar care execută lucrări mai slabe din punct de vedere calitativ, au câştig în faţa societăţilor moderne, cu utilaje performante şi care ar putea executa lucrări la standarde europene.

În replică, ministrul Adriean Videanu a declarat că a observat o reticenţă în implementarea anumitor standarde europene.

Totodată, reprezentantul Guvernului a afirmat că Guvernul trebuie să-i sprijine mai mult pe oamenii de afaceri care investesc în domeniile în care activează.

"Întâlnirea de azi (n.r.- joi) a fost una extraordinară. Atât timp cât stai de vorbă cu oameni care ştiu economia reală cred că avem cu toţii de învăţat unii de la ceilalţi. În plus, mă bucur că s-a tratat cu foarte mare maturitate problema economiei româneşti, sunt plăcut impresionat de nivelul de industrializare pe care de la Bucureşti îl poţi vedea la modul general, dar aici îl simţi şi cred că din punctul de vedere al Guvernului trebuie să facem puţin mai mult pentru a sprijini industria din această zonă. Având în vedere şi obiectivul pe care ministerul îl are, acela de reindustrializare, cred că prima etapă reprezintă sprijinul pentru cei care în momentul de faţă funcţionează", a spus Videanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Videanu susţine că Guvernul trebuie să sprijine oamenii de afaceri care fac investiţii.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Videanu susţine că Guvernul trebuie să sprijine oamenii de afaceri care fac investiţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei