Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mar 2010 - Anul XV, nr. 64 (4355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Demersuri

Iniţiativă legislativă pentru a putea fi adus gazul metan în Burdujeni Sat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

După ani de aşteptări deşarte, locuitorii cartierului Burdujeni Sat ar putea beneficia de gaz metan, dacă o iniţiativă legislativă, supusă în prezent dezbaterii Parlamentului României, va fi adoptată.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că a discutat pe tema necesităţii unor schimbări legislative în domeniul reţelelor de gaz metan şi electricitate cu ministrul Economiei, Adriean Videanu.

“În prezent este o dezbatere în Parlament pentru modificarea legii gazului metan, care ne interesează în mod deosebit, pentru a putea aduce gazul metan în Burdujeni Sat şi în cartierul Tinereţii, de pe Dealul Mănăstirii.

Sunt două variante care sunt luate în considerare – ca societăţile de utilităţi să plătească contravaloarea lucrărilor de extindere a reţelelor, ori să le facem pe banii noştri, să fim proprietari pe ele şi să le dăm în exploatare gratuită.

Este o problemă de legalitate, pentru că astăzi suntem într-o situaţie de incompatibilitate legală, noi fiind o instituţie publică, care trebuie să facă o investiţie care va intra gratuit în patrimoniu privat”, a declarat edilul sucevean, care a iniţiat un proiect de aducţiune a gazului metan în Burdujeni Sat încă din primul său mandat de primar.

Numai că demersurile făcute, de la realizarea proiectului tehnic necesar şi până la obţinerea fondurilor necesare, au fost blocate din cauza legilor care se bat cap în cap şi interzic realizarea unei investiţii din bani publici, dacă aceasta intră gratuit în patrimoniul unei societăţi private, aşa cum prevede altă lege, care spune că toate investiţiile realizate pe gaz metan sunt cedate gratuit companiei care gestionează acest serviciu.

“Aşteptăm cu nerăbdare să apară această lege, care să ne dea posibilitatea să aducem gazul metan în primul rând în Burdujeni Sat. Avem în cont aproximativ 20 de miliarde lei vechi pentru executarea lucrărilor necesare, să aducem un plus de civilizaţie în acest cartier. Toate comunele din jurul Sucevei au gaz metan, numai în acest cartier al municipiului nu putem să-l aducem, din cauza piedicilor legale”, a adăugat Ion Lungu, care vrea să se ţină de promisiunea făcută locuitorilor cartierului respectiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iniţiativă legislativă pentru a putea fi adus gazul metan în Burdujeni Sat.
 Vizualizări articol: 1150 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Iniţiativă legislativă pentru a putea fi adus gazul metan în Burdujeni Sat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei