Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mar 2010 - Anul XV, nr. 64 (4355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţie şcolară

Peste 5500 de elevi corigenţi în primul semestru de şcoală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După încheierea primului semestru al acestui an şcolar, peste 5500 de elevi din judeţ au rămas corigenţi la unul sau mai multe obiecte.

Potrivit unei situaţii transmise de către IŞJ Suceava, la sfârşitul semestrului întâi, 5637 de elevi din judeţ nu au reuşit să obţină medie de trecere la una sau chiar la mai mult de patru materii. Astfel, 2581 de elevi au rămas corigenţi la un obiect, 1509 elevi nu au medie de trecere la două obiecte şi 724 de elevi sunt corigenţi la trei discipline. Alţi 468 de elevi din Suceava nu au medie de trecere la patru materii de studiu, în timp ce 355 de şcolari sunt corigenţi la mai mult de patru obiecte.  

Corigenţii sunt din toate ciclurile de învăţământ, însă cei mai mulţi dintre ei provin din şcoala gimnazială, respectiv clasele V-VIII.

Alţi 564 de elevi din şcolile sucevene au terminat primul semestru cu situaţia şcolară neîncheiată. Totodată, 215 elevi figurează în evidenţele IŞJ ca neşcolarizaţi. Este vorba despre elevi care au început anul şcolar, însă după primul semestru nu se mai regăsesc în evidenţele şcolilor.

Inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Vasile Monacu a precizat că „aceştia fie au abandonat şcoala, fie au plecat din ţară cu părinţii, studiază în alte ţări, însă nu şi-au luat actele şcolare de aici şi, din acest motiv, în evidenţele noastre figurează că au abandonat”. Vasile Monacu a spus că numărul neşcolarizaţilor nu este mare, comparativ cu populaţia şcolară a judeţului. Procentual, 1% dintre elevii judeţului figurează ca neşcolarizaţi după încheierea primului semestru al anului şcolar în curs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 5500 de elevi corigenţi în primul semestru de şcoală.
 Vizualizări articol: 706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Peste 5500 de elevi corigenţi în primul semestru de şcoală2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei