Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mar 2010 - Anul XV, nr. 64 (4355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri

Mansarda cu două etaje trebuie să fie demolată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Construirea ilegală a unei mansarde cu două etaje, pe un bloc cu patru etaje, a pus în alertă responsabilii de urbanism din Primăria Suceava, care au trimis o echipă de control pe strada Luceafărului, la locul E 52.

Construcţia, care a uimit locuitorii din zonă, a demarat în urmă cu câteva zile, în baza unei autorizaţii de construcţie obţinute în 2008, dar care prevedea o mansardă simplă, nu cu două etaje.

Echipa de control trimisă de viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc nu a mai găsit pe nimeni la construcţia recent începută, lucru previzibil, în condiţiile în care muncitorii de pe bloc au fugit de cum au văzut aparatul de fotografiat, cu o zi înainte.

Cu toate acestea, cei care s-au apucat să construiască fără să le pese că încălcă în mod flagrant autorizaţia de construcţie şi proiectul în baza căruia a fost aprobată mansardarea blocului nu vor scăpa atât de simplu.

Proprietarii mansardei, cunoscuţi administraţiei locale, pentru că au mai construit şi alte mansarde pe teritoriul municipiului reşedinţă de judeţ, au fost chemaţi la sediul Primăriei Suceava, pentru a li se cere să intre în legalitate.

“În astfel de cazuri, în care a fost încălcată autorizaţia de construire eliberată, măsurile care se impun sunt clare. Amenda minimă care se aplică proprietarului este de 30 de milioane lei vechi, iar construcţia trebuie să respecte condiţiile impuse prin autorizaţia eliberată. Asta înseamnă că ce au construit până acum trebuie demolat, iar mansarda să fie amenajată cu un singur etaj”, a declarat şefa Direcţiei de Urbanism din Primăria Suceava, Cerasela Prelipceanu.

Locuitorii blocului E 52 habar nu aveau că cei care construiesc mansarda intenţionau să le trântească două etaje de clădire, pe un bloc proiectat doar pentru patru etaje, aceştia fiind atraşi de promisiunile făcute, că le va fi refăcută faţada blocului, că acesta va fi izolat termic, li se va pune interfon şi geamuri termopan pe casa scării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mansarda cu două etaje trebuie să fie demolată.
 Vizualizări articol: 872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Mansarda cu două etaje trebuie să fie demolată4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ha ha trimis de
(18 mar 2010, 14:21:12
Sa mearga azi echipa de control ca-i gaseste sigur.Acum trecut pe acolo la ora 13 si munceau de zor.
2.   !!!!!! trimis de
(18 mar 2010, 23:46:15
nu demolati mansarda !! vrem zgarie-nori .
3.   Mansarda zgarie nori trimis de
(19 mar 2010, 07:38:58
"iar mansarda sa fie amenajata cu un singur etaja, declarat sefa Directiei de Urbanism din Primaria Suceava, Cerasela Prelipceanu". Draga Cerasele-Bonbonela, nu stiu cine te-a aranjat pe tine sefa la urbanism, dar mai intreaba chiar si pe portarul de la voi, ce insemna mansarda. Si ai sa constati cu stupoare ca-i locuinta in pod si nu "un singur etaj". Ca de asta-i P+1+mansarda si nu P+2 din care 1 mansarda. Si apropo, vezi ca ti-a curs rimelul!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei