Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mar 2010 - Anul XV, nr. 64 (4355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Videanu: Guvernul nu poate rezolva situaţia firmelor care au făcut lucrări de reabilitare în şcoli

Joi, 18 Martie 2010 (17:35:14)

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a spus, joi, la Buzău, că firmele care au executat lucrări de reabilitare sau modernizare la şcoli şi nu au încasat banii de la Guvern de circa doi ani nu vor primi prea curând sumele ce le revin, precizând că aceste lucrări s-au făcut fără acoperire bugetară.

Ministrul Economiei a vorbit, la întâlnirea cu oamenii de afaceri din judeţ, despre datoriile statului către constructorii care au lucrat la reabilitarea sau modernizarea şcolilor, declaraţia sa venind după ce ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, anunţase, tot joi, la Suceava, că fondurile pentru achitarea datoriilor pe care comunităţile locale le au către firmele de construcţii care au executat lucrări de reparaţii în unităţile de învăţământ vor fi alocate în următoarele luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Buzău, Ionel Gagu, l-a înştiinţat pe ministrul Economiei despre problema datoriilor către constructori.

Gagu i-a spus lui Videanu că numai la nivelul judeţului Buzău există peste o sută de societăţi de construcţii care au de încasat sume de ordinul miliardelor de lei vechi de la primării, iar din această cauză multe dintre aceste firme sunt aproape de faliment.

Preşedintele CCI Buzău a propus, în acelaşi context, ca Guvernul să identifice o modalitate prin care firmele care au de încasat bani de la bugetul de stat să fie scutite de anumite dări, în situaţia în care nu îşi vor recupera sumele care li se cuvin.

La rândul său, ministrul Adriean Videanu a declarat că la nivel naţional sunt aproximativ 4.000 de firme de construcţii care au executat lucrări la şcoli şi care nu şi-au încasat banii, precizând, însă, că, cel puţin pentru moment, Guvernul nu le poate rezolva situaţia.

Totodată, Videanu a acuzat Guvernul Tăriceanu de situaţia creată întrucât lucrările la şcoli s-au făcut fără acoperire bugetară.

"Îmi pare rău, nu vreau să fiu purtător de mesaje negative, dar nici nu putem să îi minţim pe oameni. Trebuie spus adevărul chiar dacă uneori doare. Sunt foarte mulţi primari care au început lucrări fără să aibă condiţiile legale întrunite. Întrebarea este dacă Guvernul poate întreţine o ilegalitate. Trebuie găsită o soluţie, dar aceasta nu este la nivelul Guvernului. Guvernul nu îşi poate permite să întreţină legal şi instituţional o astfel de ilegalitate", a declarat Adriean Videanu la finalul întâlnirii cu oamenii de afaceri buzoieni.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PDL, deputatul Cezar Preda, a declarat, în timpul reuniunii cu oamenii de afaceri buzoieni, că primăriile ar trebui să se împrumute şi să-şi onoreze obligaţii de plată către constructori, întrucât Guvernul nu poate să susţină aceste plăţi.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, la Suceava, că problema achitării datoriilor către firmele de construcţii care au realizat lucrări de reparaţii şi reabilitare în unităţile de învăţământ este una "foarte spinoasă", în condiţiile în care comunităţile locale au multe datorii întrucât au contractat lucrări fără să aibă resursele necesare.

Funeriu a susţinut însă că Ministerul Educaţiei îşi va achita datoriile pe care le are faţă de firmele de construcţii, alocarea fondurilor urmând să se facă în lunile următoare.

"În ceea ce priveşte datoriile ministerului şi, în funcţie de resursele pe care le avem, vă asigur că vom face o alocare care să fie cât se poate de riguroasă şi de transparentă. Această alocare se va face în cursul lunilor care urmează pentru că, desigur, avem sume prevăzute în buget atât pentru lucrări în universităţi, cât şi în şcolile din învăţământul preuniversitar", a spus Daniel Funeriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Videanu: Guvernul nu poate rezolva situaţia firmelor care au făcut lucrări de reabilitare în şcoli.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Videanu: Guvernul nu poate rezolva situaţia firmelor care au făcut lucrări de reabilitare în şcoli0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei