Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mar 2010 - Anul XV, nr. 64 (4355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dragnea: Guvernul Boc - "Guvernul care taie tot" pregăteşte crima organizată împotriva pensionarilor

Joi, 18 Martie 2010 (14:02:17)

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Conferinţa Naţională a Pensionarilor, că Executivul pregăteşte ample acţiuni de "crimă organizată" împotriva pensionarilor putând fi numit "Guvernul taie tot", dar a respins râzând ideea lansată de un pensionar, respectiv "Guvernul Ciomu"

"Ce doresc aceşti oameni de la putere? Practic ca în România încet, încet să nu mai beneficieze de pensie nimeni, şi atunci nu mai au o problemă. Din ce vedem noi, pentru domnul Boc este o problemă că sunt prea mulţi pensionari în România şi trebuie făcut orice pentru a se reduce numărul lor. (...) Cred că putem spune că Guvernul Boc care taie pensii, salarii, taie ce mai poate, e Guvernul taie tot", a susţinut Liviu Dragnea, la Conferinţa Naţională a Pensionarilor din PSD.

În replică, un pensionar a strigat din sală că actualului Guvern i se poate spune "Ciomu", lucru care l-a determinat pe Dragnea să spună râzând de la tribună: "Ciomu? Doamne fereşte!".

"Sperăm să nu taie chiar tot", a mai spus Dragnea râzând.

Social-democratul a subliniat că Guvernul pregăteşte "ample acţiuni de crimă organizată împotriva pensionarilor".

"Ne aflăm într-un moment de mare cumpănă pentru tot ceea ce înseamnă pensionari din această ţară. Guvernul Boc este pe punctul de a declanşa o catastrofă în ceea ce priveşte sistemul de pensii din România, iar cei care vor suferi cel mai mult aţi putea fi dumneavoastră. Cred că asistăm la ample acţiuni de crimă organizată împotriva pensionarilor din această ţară", a susţinut Liviu Dragnea.

Secretarul general a explicat că prima lovitură va fi scăderea accentuată a puterii de cumpărare a pensionarilor, prin eliminarea legăturii dintre punctul de pensie şi salariul mediu brut pe economie, al doilea pas fiind mărirea vârstei de pensionare, în condiţiile în care speranţa de viaţă în România este la bărbaţi de 69 de ani şi la femei puţin peste 70 de ani.

El le-a mai spus pensionarilor că ei au fost cei care au construit societatea românească, hidrocentralele, termocentralele, drumurile, căile ferate şi chiar clădirea Parlamentului, şi nu cei care le exploatează acum -"băieţii deştepţi, care fac miliarde peste miliarde".

Dragnea a mai ţinut să-l critice pe Emil Boc în faţa pensionarilor, întrebând retoric dacă acesta nu a învăţat la şcoală decât "scăderea".

Liviu Dragnea a mai susţinut că PSD îi respectă pe pensionari şi că social-democraţii au o datorie morală uriaşă faţă de pensionari şi faţă de ceea ce au făcut ei în România şi nu pot rămâne indiferenţi la atacurile actualei puteri, menţionând că structurile de conducere ale organizaţiilor de pensionari ar trebui să fie implicate la nivelul fiecărei organizaţii judeţene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dragnea: Guvernul Boc - "Guvernul care taie tot" pregăteşte crima organizată împotriva pensionarilor.
 Vizualizări articol: 687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dragnea: Guvernul Boc - "Guvernul care taie tot" pregăteşte crima organizată împotriva pensionarilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei