Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mar 2010 - Anul XV, nr. 64 (4355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul minim de elevi pentru unităţile şcolare cu personalitate juridică, majorat de la 200 la 300

Joi, 18 Martie 2010 (20:35:24)

Proiectul Legii educaţiei majorează de la 200 la 300 numărul minim de elevi pentru ca o unitate de învăţământ să aibă personalitate juridică şi dă posibilitatea autorităţilor locale să aprobe, cu avizul inspectoratelor şcolare, organizarea unor structuri de învăţământ fără personalitate juridică.

Potrivit proiectului Legii educaţiei, postat, joi seară, în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educaţiei, în sistemul naţional de învăţământ au personalitate juridică unităţile de stat care se organizează şi funcţionează în una din următoarele situaţii: cu minimum 300 de elevi, cu minimum 300 de elevi şi preşcolari sau cu minimum 150 de preşcolari.

În prezent, au personalitate juridică instituţiile şi unităţile de învăţământ cu minimum 200 de elevi sau cu minimum 100 de preşcolari.

Totodată, proiectul de lege mai prevede că, pentru asigurarea accesului egal la educaţie şi formare profesională, autorităţile administraţiei publice locale, cu avizul inspectoratelor şcolare, pot aproba, în condiţiile legii, organizarea şi funcţionarea unor structuri de învăţământ fără personalitate juridică.

Aceste structuri vor funcţiona ca părţi ale unei şcoli care are acel statut şi vor fi subordonate aceluiaşi ordonator principal de credite ca şi unitatea căreia îi aparţin.

Proiectul de lege privind educaţia naţională a fost postat în dezbatere publică, joi seară, pe site-ul Ministerului Educaţiei. Acesta a fost discutat şi avizat de Guvern, miercuri, într-o primă lectură. La finalul dezbaterii publice, proiectul Legii eduaţiei va fi discutat din nou în Guvern, în vederea aprobării finale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul minim de elevi pentru unităţile şcolare cu personalitate juridică, majorat de la 200 la 300.
 Vizualizări articol: 693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Numărul minim de elevi pentru unităţile şcolare cu personalitate juridică, majorat de la 200 la 3003.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei