Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 mar 2010 - Anul XV, nr. 63 (4354)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România ocupă locul cinci în UE după creşterea anuală a cheltuielilor salariale, în trimestrul patru

Miercuri, 17 Martie 2010 (14:26:38)

 România se plasează pe locul cinci în Uniunea Europeană în funcţia de creşterea costurilor salariale pentru o oră de lucru, în ultimele trei luni ale anului trecut, de 5,1% faţă de aceeaşi perioadă din 2008, la nivelul blocului comunitar remuneraţiile avansând cu 2,2%, potrivit Eurostat.

În al treilea trimestru din 2009, creşterea anuală a cheltuielilor cu salariile suportate de angajatori a fost, în cazul României, de 9,5%, iar în UE de 2,8%.

Dintre cele 24 de state UE pentru care biroul de statistică al comunităţii europene a avut disponibile date, cele mai mari majorări ale costurilor salariale raportate la o oră de lucru sunt înregistrate de Bulgaria (11,3%), Austria (6,5%), Polonia (5,7%) şi Cehia (5,4%). Cele mai mari scăderi au Lituania (11,4%), Letonia (6,5%), Estonia (6,2%) şi Slovenia (2,5%). Indicatorul s-a redus în cazul a şapte ţări, crescând în celelalte.

Eurostat defineşte prin salarii şi cheltuieli salariale remuneraţiile directe, bonusurile şi alocaţiile plătite de angajator unui angajat în schimbul muncii prestate, plăţi pentru combustibil, maşina companiei sau alimente şi către schemele de economii ale angajaţilor.

România se plasează, de asemenea, pe locul cinci în UE în funcţie de avansul anual al cheltuielilor totale cu forţa de muncă suportate de angajatori pentru o oră de lucru în ultimul trimestru al anului trecut, de 5,2%.

Primele poziţii sunt ocupate de Bulgaria (11,3%), Austria (6,5%), Polonia (5,7%) şi Cehia (5,4%). Cele mai mari reduceri sunt consemnate de Lituania (10,8%), Estonia (5,8%), Letonia (5,6%) şi Slovenia (3,6%). La nivelul Uniunii, costurile cu forţa de muncă raportate la o oră de lucru au crescut, în medie, cu 2,4%.

În al treilea trimestru din 2009, cheltuielile totale cu forţa de muncă pentru o oră de lucru au avansat în ritm anual cu 9,6% în România şi cu 2,9% în UE.

Eurostat notează că date referitoare la România sunt provizorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România ocupă locul cinci în UE după creşterea anuală a cheltuielilor salariale, în trimestrul patru.
 Vizualizări articol: 555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România ocupă locul cinci în UE după creşterea anuală a cheltuielilor salariale, în trimestrul patru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei