Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 mar 2010 - Anul XV, nr. 63 (4354)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România a cerut acordul UE privind acordarea de ajutoare de stat pentru aeroporturi regionale

Miercuri, 17 Martie 2010 (13:39:09)

România a cerut acordul Uniunii Europene pentru acordarea unui sprijin financiar, sub formă de ajutor de stat, pentru un număr de 3-4 aeroporturi regionale, printre care şi cel din Iaşi, şi aşteaptă să primească un răspuns la începutul lunii mai, a declarat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

El a răspuns astfel solicitării primarului municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita (PSD), privind acordarea de către Guvern a unui sprijin financiar de 40 milioane euro pentru modernizarea pistelor şi terminalelor aeroportului Iaşi, fonduri care să fie eşalonate pe parcursul a patru ani, cu 10 milioane euro anual.

"După ce dumneavoastră aţi făcut o adresă către noi, noi am făcut la Uniunea Europeană. UE ne-a răspuns că aşa ceva este ajutor de stat şi atunci noi am făcut la UE o cerere de aprobare de ajutor de stat, ca să putem da la vreo 3-4 aeroporturi regionale, printre care şi Iaşi, şi acum aşteptăm. Probabil pe undeva pe la începutul lui mai ar fi termenul la care să primim răspunsul de schemă de ajutor de stat. Dacă ei o aprobă, pentru că noi am cerut un număr fix, la începutul lui mai putem să dăm drumul", a spus Berceanu autorităţilor locale din judeţul Iaşi.

Ministrul se află la Iaşi, cu prilejul şedinţei de guvern programată să fie organizată în această localitate.

Europarlamentarul PDL de Suceava Petru Luhan a anunţat, la sfârşitul lunii februarie, că a depus un amendament la Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European pentru alocarea explicită de fonduri europene aeroporturilor regionale, arătând că acestea au un rol crucial în dezvoltarea zonelor periferice.

Studiul de fezabilitate realizat anul trecut privind lucrările de modernizare a Aeroportului Internaţional Iaşi prevede, printre altele, prelungirea actualei piste de la 1.800 de metri la 3.000 de metri, precum şi realizarea unei noi aerogări şi a unei zone cargo. Potrivit documentului, lucrările de modernizare a pistei aeroportului s-ar ridica la peste 200 de milioane de euro.

Din cauza lungimii reduse a pistei, în prezent de pe Aeroportul Iaşi nu pot decola sau ateriza avioane de mari dimensiuni. Potrivit conducerii Aeroportului Iaşi, mai multe companii, în special low-cost, şi-au manifestat intenţia de a introduce curse aeriene externe imediat ce problema pistei va fi rezolvată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România a cerut acordul UE privind acordarea de ajutoare de stat pentru aeroporturi regionale.
 Vizualizări articol: 621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România a cerut acordul UE privind acordarea de ajutoare de stat pentru aeroporturi regionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei