Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 mar 2010 - Anul XV, nr. 63 (4354)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Condiţii comercializare

Ouăle vândute în pieţe vor avea înscrise pe ele numele comerciantului şi ziua când au fost obţinute

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava atrage atenţia populaţiei să fie atentă la ouăle pe care le cumpără în această perioadă.

Ieri, în conferinţă de presă, şeful instituţiei, doctorul Petrea Dulgheru, a explicat că ouăle conţin nişte coduri, iar prima cifră din codul inscripţionat pe ou indică condiţiile de creştere a găinilor. Astfel, potrivit medicului, numărul 3 arată că găinile au fost crescute în „baterii”, numărul 2 că au fost crescute în hale - la sol, numărul 1 că au fost crescute în „sistem extins” - libere, în timp ce codul 0 arată că găinile au fost crescute ecologic. 

 

Ouăle, însoţite de declaraţii de conformitate

„Ouăle au un termen maxim de valabilitate de 21 de zile, dar trebuie consumate cu cel mult şapte zile înainte de ziua limită. De fapt, atunci acestea ar trebui să plece din depozite”, a spus Petrea Dulgheru, cu menţiunea că loturile de ouă, indiferent că sunt din ţară sau spaţiul intracomunitar, trebuie să fie însoţite de declaraţii de conformitate eliberate în baza buletinelor de analiză.

Şeful DSVSA a adăugat că ouăle vândute direct în pieţe nu vor fi marcate, dar producătorul trebuie să-şi scrie numele pe ele şi data când le-a obţinut.

În ceea ce priveşte ouăle din spaţiul extracomunitar, Petrea Dulgheru a declarat că va solicita vameşilor să fie foarte vigilenţi în această perioadă şi a subliniat că eventualele probleme depistate vor fi anunţate la Autoritatea Naţională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ouăle vândute în pieţe vor avea înscrise pe ele numele comerciantului şi ziua când au fost obţinute.
 Vizualizări articol: 1729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Ouăle vândute în pieţe vor avea înscrise pe ele numele comerciantului şi ziua când au fost obţinute3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Penibil trimis de
(17 mar 2010, 13:58:27
Urmariti filmul! Merita vazut! Seful asta cred ca este un mare cretin. "in continuare o sa va arat cum arata un ou..aaaaa.... avem aici un ou din Suceava si aici avem un ou adus din Spania".
La conferinta de maine va va prezenta cum arata o gaina. O gaina de Suceava.
2.   Valeu ce preocupare! trimis de
(17 mar 2010, 15:46:42
mai prostule , mai handicapatule! tu ai inebunit de tot ! tot creierasul tau s-a transformat in par . mai animal de curte veche tu cu ce p....**** ai crescut? cu 3 cu2 cu1 sau cu o? lasa oamenii sa manance ce vor si nu te mai da in spectacol atat! io cre ca esti cel mai cretin dintre toti cretinii ! nici n-am curajul sa ma uit pe filmulet, ca o iau si io cu capul cit de curand daca mai faci declaratii de genul asta
APEL CATRE FLUTUR ..... DOMLE PRESHDINTE ...SCHIMBA-L TE ROG PE ZEVZECUL ASTA CA VA FACE DE TOT RASUL!!
3.   Fara trimis de
(17 mar 2010, 15:50:27
in sfirsit se bucura si Nastase. de paste. vezi nea dulgherule sa i le cauti si pe a lu Nastase sa vezi ce numar au!
4.   "OUL LUI lUNGU" trimis de
(17 mar 2010, 20:38:46
Cand o sa ne spuna Lungu ce cod a avut oul postat in centru,ou ce a costat peste 10000 de euro,atunci cei de la DSVSA o sa vada in piete ouale taranilor marcate,stampilate si inchistrite cu numele si prenumele,codul numeric personal al vanzatorului precum si data,ora,minutul si secunda de "eject" de la gaina.Asazisele "oua nominative" se afla astazi in "tatarcutele" celor de la DSVSA Suceava,ce se dau in stamba probabil din lipsa de ocupatie.Apropiata mare sarbatoare crestina de Pasti,o sa-i gaseasca pe acesti domni ciocnindu-se cu capul de oul lui Lungu stramutat la Cetatea de Scaun a Sucevei.
5.   Ce tampenie trimis de
(17 mar 2010, 21:43:46
CE TAMPENIE....asta mi se pare bagare de seama.....la cate avem noi in tara asta e cel mai important lucru de facut...de aia nu merg multe la noi.....astia bat campii pe banii nostrii....pai pana acu ce ai mancat???.....sunt sute de produse pe piata care sunt de zeci de ori mai toxice si tocmai de oua v-ati legat???....PAI UNII MANANCA PARIZER LA 1 LEU (facut din...plastic) si cauta oua cu unu in fata..ca sa vezi cat e de usor de dresat populatia...
6.   Pitecantropiada trimis de
(18 mar 2010, 01:10:28
Uitati-va bine la fizionomia acestui primat autohton si retineti-i trasaturile! Oameni ca Dulgheru au negociat conditiile aderarii la UE. Niste taratoare,pentru care mersul biped este prilej de angoasa.Tarane,contarane,mi-e rusine ca esti dornean de-al meu! Pe vremea impuscatului,cel mai amarat muntean avea in batatura cinci-sase taurine,zece purcei si macar 50 de pasari! Acum,multumita unuia ca tine a ramas cu...ouale lui Nastase. Nimic din ce se produce in gospodaria taraneasca nu mai este bun. Vin altii ,din tari cool,care arata la 40 de ani precum o baba de 90 si ne invata cum se face agricultura,moment in care lui Dulgheru ii curg balele,in pragul unui orgasm spontan! Nu te-ar mai rabda pamantul,traseistule! Vad ca din fostul PNTCD numai nulitatile gen Dulgheru si Macovei au fost selectate de ...stim noi cine,pentru a reprezenta cu fala noua generatie de politicieni! Spune-mi cu cine te insotesti...si-ti voi afla CNP-ul!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei