Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 mar 2010 - Anul XV, nr. 63 (4354)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tupeu

Mansardă cu două etaje, ridicată ilegal pe un bloc cu patru etaje

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bloc cu patru etaje, din cartierul sucevean George Enescu, este pe cale de a deveni bloc cu şase etaje, după ce cei cărora le-a fost aprobată mansardarea sa s-au gândit să-şi mărească profitul, construind încă o jumătate de bloc pe acoperişul vechii clădiri.

Mansardarea blocului E 52, de pe strada Luceafărului, a început în urmă cu câteva zile, dar primul tronson ridicat a fost de ajuns să bage în sperieţi locuitorii din zonă, care se tem că cele două niveluri ale mansardei nu vor rezista la un vânt puternic, dar vor afecta şi structura de rezistenţă a blocului care a fost proiectat doar cu patru etaje.

Autorizaţia de construire a mansardei blocului E 52 a fost obţinută în 2008, de Gabriela Cetin, femeia care s-a sinucis, aruncându-se de la fereastra mansardei în care locuia, dar nu înainte de a-şi omorî cele două fetiţe, Ege şi Ebru, cu zeci de lovituri de cuţit.

Conform locatarilor, înainte de a muri, Gabriela Cetin ar fi vândut drepturile de construire a mansardei unui alt investitor, Constantin Atomei, care acum s-a apucat de lucrare, dar fără să respecte autorizaţia de construire şi dorinţa locatarilor.

 

Muncitorii de pe bloc au fugit ca potârnichile

Mansarda cu două etaje, care i-a făcut să se crucească pe locuitorii din zonă, atât de la blocul de vizavi, care au văzut că lumina le va fi luată de construcţia mult prea înaltă, dar şi pe cei care trec prin zonă, a fost ridicată în mod ilegal, fără a fi respectată autorizaţia de construire eliberată şi proiectul de mansardare, care prevăd înălţarea blocului doar cu un singur nivel.

Locatarii blocului spun că nici prin gând nu le-a trecut că deasupra capului lor vor mai fi construite două etaje, dar mulţi din ei se tem să vorbească, de teama unor consecinţe neplăcute.

Panou de realizare a investiţiei nu există, încât am vrut să aflăm de la muncitorii de pe bloc pentru ce firmă lucrează.

Dar de cum au văzut că mansarda la care lucrează este fotografiată, muncitorii au fugit ca potârnichile, ieşind rapid din scară şi făcându-se nevăzuţi printre blocuri.

În schimb, după o vreme a apărut şeful lor de echipă, care a spus că lucrarea e făcută în regie proprie, nu pe firmă, aşa că nu are ce să intereseze pe nimeni.

Mai mult, deranjat de faptul că unii vecini i-au făcut scandal pe tema etajelor mansardei, a spus despre unul din ei că-i “dau doi pumni în cap, de-l liniştesc”.

Acesta a adăugat că nu are ce proiect să le arate locatarilor, să-i lămurească asupra construcţiei ce se face pe blocul lor, pentru că “proiectul este încă la Iaşi, va veni Atomei cu el peste câteva zile”.

Mentalitatea unora dintre cei care construiesc mansarde prin municipiul Suceava e clar reflectată de vorbele sale - “Odată ce mi-au dat aprobarea să mansardez, pot construi câte etaje vreau eu acolo sus”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mansardă cu două etaje, ridicată ilegal pe un bloc cu patru etaje.
 Vizualizări articol: 2166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 11 voturi
Mansardă cu două etaje, ridicată ilegal pe un bloc cu patru etaje4.2511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cazul nu e singular. trimis de
(17 mar 2010, 11:42:45
Sunt si alte exemple de mansardari facute in bataie de joc de "smecherasi".
Aproape zilnic trec pe Str. Luceafarului Nr.13 si la Blocul E60 Sc.F s-a ridicat la mansarda "o ciuperca" care e iesita cu vreo 2 metri si ceva in afara structurii blocului. Sa nu mai spun ca in aceasta iarna am avut "surpriza" sa-mi cada zapada-n cap de pe acoperisul ciupercariei, probabil nefiind montate opritoare de zapada. Verificati daca nu ma credeti, zapada de pe acoperis a ajuns direct in strada. Toata iarna de pe acoperisul iesit mult in afara structurii blocului, au cazut direct in strada cantitati importante de zapada, ce s-ar fi intamplat daca pe acolo ar fi trecut un copil? Se putea intampla o nenorocire Doamne fereste!
2.   Ca la noi, la nimenea! trimis de
(17 mar 2010, 12:05:16
FITI ATENTI CE CRETINI PLATIM NOI SA SLUJEASCA IN INTERES PUBLIC LA BIROUL DE URBANISM DIN CADRUL PRIMARIEI MUNICIPIULUI!!!!!
3.   Care norme? trimis de
(17 mar 2010, 12:23:48
Din cate stiu eu, constructia noilor mansarde se face numai pe structura de rezistenta otel beton, iar peretii trebuie executati din zidarie. Din ce se vede in poza, nu se intruneste nici o conditie din aceasta . Poate se sesizeaza autoritatile si fac ceva controale. Asta numai in cazul daca spaga nu e suficient de mare,..............
3.1  RE: Care norme? trimis de
(17 mar 2010, 13:36:25
Anul acesta, wood is the new steel big grin E mai fashionable
4.   Prelipcaruleeeeeeee trimis de
(17 mar 2010, 18:09:14
cat ai luat spaga pentru autorizatie????? care din primarie se face ca ploua????? afara cu voi nenorocitilor care luati spaga, e clar ca ati luat daca ati data asemenea monstruozitati de planuri spre aprobare...luavar dracu , nu va mai ajung spagile...pana cand?????????
5.   Poate e un etaj , trimis de
(18 mar 2010, 09:06:39
si poate face camere inalte de 6-7 metri !!!!!!!! laughing)))))))))))))
nu va agitati oameni buni, oricum o face degeaba. cine o sa stea la et 6 ? e ca si cum ti-ai pune patul in varful copacului .
*************** iar cat priveste planul de urbanism , poate aia habar n-au ce construieste nebunul ala.
6.   O constructie foarte stabila. trimis de
(18 mar 2010, 09:13:00
Prima impresie care o am cand privesc monstruozitatea este de mare stabilitate.Trebuie sa fii tampit sa-ti iei apartament intr-un asemenea loc. La primul vant mai puternic esti locatar la...parter. Curios cum urbanistii Sucevei nu mai merg in teren sa vada ce se construieste.Cred ca -i impiedica spaga sa se ridice de pe fotoliu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei