Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 mar 2010 - Anul XV, nr. 63 (4354)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Miniştrii şi autorităţile din Iaşi au semnat contracte pentru proiecte locale de 100 milioane euro

Miercuri, 17 Martie 2010 (13:36:56)

Reprezentanţii Guvernului şi cei ai autorităţilor din judeţul Iaşi au semnat, miercuri, un set de contracte de finanţare a unor proiecte locale, în valoare cumulată de aproape 100 milioane euro, finanţate atât din bugetul de stat şi bugetele locale, cât şi din fonduri europene nerambursabile.

Un astfel de contract, în valoare de 72,8 milioane euro, a fost încheiat pentru reabilitarea sistemului de termoficare a municipiului Iaşi, lucrările urmând să fie finanţate din fonduri europene de coeziune (30 milioane euro), bugetul de stat (27,2 milioane euro) şi contribuţii de la bugetul local (3 milioane euro).

Proiectul av fi derulat în intervalul 2010-2013.

Un alt contract, cu o durată de 29 luni şi o valoare totală de 11 milioane euro, a fost încheiat pentru amenajarea zonei de agrement Ciric, din Iaşi, şi dotarea acesteia cu plaje şi piscine, fântâni arteziene, teren minigolf, fotbal şi tenis, debarcader şi telescaun. Jumătate din costul proiectului va fi acoperit de Ministerul Dezvoltării.

Reprezentanţii Guvernului şi cei ai autorităţilor locale au mai semnat şi un contract în valoare de 7,79 milioane euro, pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea a cinci şcoli speciale din judeţul Iaşi, destinate persoanelor cu dizabilităţi. Necesarul de finanţare va fi acoperit din fonduri UE nerambursabile alocate prin Programul Operaţional Regional (6,1 milioane euro) şi bugetul local (125.000 euro).

A fost încheiat de asemenea un protocol privind reducerea riscului de inundaţii pe râul Bahlui (cu 271 milioane lei) şi amenajarea albiei râului în municipiul Iaşi, simultan cu efectuarea unor lucrări de dezvoltare a infrastructurii de agrement şi turism pe cursul urban al râului, în centrul municipiului. Pe această zonă de agrement şi turism, cu o suprafaţă de 2,5 kilometri, va fi dezoltat şi sistemul "Bahlui e-navigabil", prin care vor fi instalate şase centre cu servicii de Internet.

Premierul Emil Boc, prezent la ceremonia de semnare a contractelor, a cerut autorităţilor locale să reducă termenele de derulare a procedurilor aferente licitaţiilor pentru contracte şi se asigure că între momentul semnării şi începerea efectivă a lucrărilor nu vor mai trece 14 luni, ca în alte cazuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Miniştrii şi autorităţile din Iaşi au semnat contracte pentru proiecte locale de 100 milioane euro.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Miniştrii şi autorităţile din Iaşi au semnat contracte pentru proiecte locale de 100 milioane euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei