Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 mar 2010 - Anul XV, nr. 58 (4349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Vom avansa curând un act normativ pentru a rezolva problema arhivei SIPA

Joi, 11 Martie 2010 (15:21:23)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, joi, că ministerul pregăteşte un act normativ pentru "rezolvarea" problemei arhivei SIPA, una dintre priorităţile mandatului său, afirmând că este necesară inventarierea totală a documentelor în prezent sigilate.

Predoiu a declarat că arhiva SIPA nu a fost inventariată niciodată integral până la acest moment.

"Arhiva SIPA este o problemă nerezolvată pe care mi-am propus să o rezolv în mandatul meu. În prezent documentele sunt sigilate. Vom avansa curând un act normativ pentru rezolvarea acestei probleme", a declarat Predoiu, joi, într-o conferinţă de presă prilejuită de prezentarea bilanţului activităţii pe anul 2009 a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Întrebat de ce mai este nevoie de o inventariere, având în vedere precedentul procedeu similar petrecut sub mandatul Monicăi Macovei - lucru pentru care aceasta a fost vehement contestată şi acuzată -, Predoiu a răspuns că arhiva SIPA nu a fost niciodată inventariată integral.

"Aşa este, a avut loc un inventar, dar a fost oprit. Vom elabora cadrul normativ, vom finaliza elaborarea documentelor şi îmi doresc să ajungem cât de repede se poate la o soluţie finală. Este o problemă pe care am preluat-o nerezolvată şi vreau s-o rezolv în mandatul meu", a spus Predoiu.

Gestionarea arhivei SIPA a fost una dintre cele două mari probleme identificate de Predoiu în activitatea ANP, alături de criminalitatea din penitenciare.

Arhiva SIPA a fost în centrul unor dezbateri aprinse în urmă cu câţiva ani, fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei fiind acuzată că a folosit informaţii obţinute din documentele respective pentru a influenţa unele decizii politice şi pentru neutralizarea unora dintre adversarii reformelor sistemului judiciar propuse de ea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Vom avansa curând un act normativ pentru a rezolva problema arhivei SIPA.
 Vizualizări articol: 420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Vom avansa curând un act normativ pentru a rezolva problema arhivei SIPA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei