Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 mar 2010 - Anul XV, nr. 58 (4349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La raport

Medicul Doru Iliescu era băut când a agresat echipa de la Realitatea TV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorul medical al Spitalului Municipal Rădăuţi, cardiologul Doru Iliescu, care, luni seară, a agresat o echipă de la Realitatea TV, venită să filmeze în unitate, cu acordul managerului Dorin Robu, era sub influenţa alcoolului atunci când i-a agresat pe jurnalişti. Declaraţia îi aparţine managerului Robu şi a fost făcută în faţa conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava.

„Directorul general al Spitalului Rădăuţi a fost anunţat de existenţa unui conflict şi s-a deplasat imediat la faţa locului, unde a constatat că directorul medical avea discuţii contradictorii cu echipa de filmare. Imediat l-a contactat telefonic pe directorul DSP, doctorul Alexandru Lăzăreanu, pe care l-a informat cu privire la faptul că subalternul său este băut. La rândul său, doctorul Lăzăreanu l-a sunat pe subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, doctorul Raed Arafat, pe care l-a pus la curent cu cele întâmplate la Spitalul Rădăuţi”, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, bioinginerul Adrian Popescu.

 

Justificările medicului

Luni seară, reporterul Alina Băbeanu Iosif şi cameramanul Sorin Mateiciuc au intrat în spitalul rădăuţean pentru a se documenta în cazul a două minore rănite într-un accident rutier. Deşi avea acceptul managerului Dorin Robu pentru a filma şi culege informaţii, echipa Realitatea TV a fost agresată şi dată afară din unitate de doctorul Doru Iliescu. Acesta se afla în timpul său liber, dar a venit special la spital, după ce a fost informat de portar cu privire la prezenţa jurnaliştilor. Ulterior, în faţa responsabililor DSP, medicul şi-a justificat comportamentul prin faptul că a dorit să protejeze dreptul la confidenţialitate al pacienţilor. În replică, jurnaliştii de la Realitatea TV susţin că nu filmau bolnavele şi au fost obligaţi să deschidă camera în momentul în care directorul medical a devenit agresiv, tocmai pentru a avea o dovadă a atitudinii adoptate de acesta.

 

Replica jurnaliştilor

„Noi nu intenţionam să luăm imagini cu minorele, întrucât postul nostru ar fi riscat o amendă din partea CNA şi i-am explicat acest lucru. Totuşi, el ne-a acuzat de faptul că încercăm să filmăm cu camera ascunsă şi ne-a scos cu forţa din spital. Dacă ne-ar fi zis să plecăm şi să-l aşteptăm în altă parte pe medicul cu care trebuia să discutăm am fi fost de acord, dar el a preferat să apeleze la violenţă”, a explicat reporterul Realitatea TV.

Incidentul de la Spitalul Rădăuţi este anchetat de conducerea acestei unităţi sanitare, care a anunţat că va dezvălui astăzi rezultatul cercetărilor. Concluziile anchetei vor fi transmise atât Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, cât şi ministerului de resort. Marţi, DSP a informat că în cazul în care nu va fi de acord cu măsurile luate de conducerea spitalului rădăuţean va demara propriile cercetări.

Doctorul Doru Iliescu nu a putut fi contactat ieri de Monitorul de Suceava. Tot ieri, echipa de la Realitatea TV a declarat că ar putea înainta o plângere oficială la Poliţie, dar aşteaptă mai întâi finalizarea anchetei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicul Doru Iliescu era băut când a agresat echipa de la Realitatea TV.
 Vizualizări articol: 774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 12 voturi
Medicul Doru Iliescu era băut când a agresat echipa de la Realitatea TV4.3512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
(11 mar 2010, 19:08:04
si cati din astia sunt....astia sunt medicii aia care vor salarii,care fac greve si care ne "trateaza" pe noi.....
2.   Nesatui trimis de
(12 mar 2010, 08:17:52
nu le mai ajunge la doctorii astia ,ca le dai ceva da sa nu miroasa a alcool ca iLIESCU,vai de capu lui de specialist.In spital e o cloaca de sugative ,asta stie tot orasu deja,conduse de manegerul Iliesscu..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei