Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 mar 2010 - Anul XV, nr. 58 (4349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Armonie

Artă religioasă şi muzică bizantină, la Iulius Mall

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La parterul Iulius Mall Suceava a avut loc marţi vernisajul unei expoziţii de artă religioasă, icoane şi obiecte unicat cu tematică bisericească, realizate în tehnica mozaicului fin Georgies, a vitraliului şi sticlei fuzionate, având numeroase forme şi combinaţii de culori.

Expoziţia cu icoane şi obiecte bisericeşti va putea fi vizitată până la sfârşitul acestei luni. Virgil Moraru, pictor bisericesc autorizat şi fondatorul Art Georgies, firmă care are sediul în Iaşi, le-a spus celor prezenţi la vernisaj, preoţi, profesori, iubitori de artă, că multe dintre creaţiile laice şi religioase marca Art Georgies, „împodobesc şi înfrumuseţează, de aproape două decenii, nu doar preţioase galerii de artă, dar şi faimoase catedrale şi biserici de pe întreg mapamondul, precum şi hoteluri, locuinţe şi colecţii private, aducând un plus de stil şi eleganţă.Creativitatea noastră încercăm să o transpunem în piese unice şi cu ajutorul Bunului Dumnezeu lucrările noastre vor creşte în valoare”. El a mai completat că a venit la Suceava cu exponate de valoare, la ideea soţiei sale, Camelia Moraru, care consideră că sucevenii merită să se bucure de o expoziţie cu obiecte religioase unicat.

 

Materie primă din import

Artiştii ieşeni folosesc pentru realizarea capodoperelor, în special, materiale ca sticla, aurul şi mozaicul, iar materia primă provine, în mare parte, din import. După cum a mai explicat Virgil Moraru, contează foarte mult materialele de calitate folosite de Art Georgies. „Încă de la înfiinţare, Art Georgies a fost o extensie a familiei mele şi această percepţie a mea nu s-a modificat nici până în prezent. Fiecare lucrare cuprinde o parte din sufletul meu, iar finalizarea este întotdeauna însoţită de bucuria creaţiei duse la desăvârşire. Peste 200 de pictori, graficieni, desenatori, iconari şi artişti mozaicari lucrează în atelierele Art Georgies, renumite în domeniul exclusivist al vitraliilor, mozaicului artistic, pavimentelor din marmură şi obiectelor decorative”, a mai completat Moraru.

Originalitatea lucrărilor semnate Art Georgies, armonia culorilor, calitatea materialelor folosite la confecţionarea icoanelor, vitraliilor, au fost admirate de suceveni, care s-au bucurat şi de un concert cu muzică bisericească, susţinut de Corul psaltic „Byzantion” din Iaşi, cor cunoscut şi peste hotare. Tinerii ieşeni au interpretat câteva cântări bisericeşti, care au introdus publicul în atmosfera sărbătorilor pascale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Artă religioasă şi muzică bizantină, la Iulius Mall.
 Vizualizări articol: 2154 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Artă religioasă şi muzică bizantină, la Iulius Mall5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei