Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 mar 2010 - Anul XV, nr. 58 (4349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 200 de sindicalişti de la CNS "Cartel Alfa" pichetează, vineri, sediul Guvernului

Joi, 11 Martie 2010 (14:02:13)

Aproximativ 200 de sindicalişti de la Confederaţia "Cartel Alfa" vor picheta, vineri, timp de două ore, sediul Guvernului, nemulţumiţi de incoerenţa Legii salarizării unitare în sistemul bugetar, nemajorarea salariului minim, dar şi de modul în care a fost elaborat proiectul Legii pensiilor.

Potrivit CNS "Cartel Alfa", la pichetul de la sediul Guvernului, care va avea loc între orele 10.30 şi 12.30, vor participa aproximativ 200 de sindicalişti, atât din sectorul bugetar, cât şi din cel economic, din Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Sindicaliştii cer creşterea salariului minim pe economie garantat în plată la cel puţin 705 lei şi îmbunătăţirea proiectului de Lege a pensiilor.

"Protestăm faţă de intenţia Guvernului de a mări vârsta de pensionare, solicităm creşterea valorii punctului de pensie şi schimbarea modului de indexare a pensiilor", arată reprezentanţii "Cartel Alfa" într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Sindicaliştii de la "Carte Alfa" au anunţat, la începutul săptămânii, că de miercuri încep pichetările în teritoriu, nemulţumiţi de proiectul Legii pensiilor şi de Legea salarizării unitare, urmând ca în ziua votului Legii pensiilor din Camera Deputaţilor să organizeze un miting în Capitală, la care vor participa 10.000 de oameni.

Miercuri, membri ai mai multor sindicate afiliate Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa" au pichetat sediul Prefecturii Timiş şi Palatul Administrativ din Ploieşti, unde îşi au sediul Prefectura Prahova, Consiliul Judeţean Prahova şi Primăria Ploieşti.

Joi, sindicaliştii "Cartel Alfa" din diferite domenii de activitate pichetează Palatului Administrativ din Miercurea-Ciuc şi sediul Prefecturii Galaţi.

Potrivit calendarului protstelor stabilit de Comitetul Confederal al CNS "Cartel Alfa", pichete vor mai fi organizate joi în Satu Mare, Dolj, Dâmboviţa şi Botoşani, iar vineri în Vrancea.

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, anunţa că sindicaliştilor vor organiza mitinguri în 14 martie la Timişoara, în 15 martie în Botoşani şi în 25 martie în Dâmboviţa, iar în ziua votului din Camera Deputaţilor privind Legea pensiilor 10.000 de angajaţi vor protesta în Capitală.

Hossu adăuga că va avea loc o grevă de avertisment la nivel naţional la începutul lunii mai, urmată de o grevă generală în a doua jumătate a lunii mai, privind nemulţumirile legate de Legea salarizării unitare.

Totodată, Comitetul Confederal al CNS "Cartel Alfa" a cerut premierului Emil Boc, printr-o scrisoare deschisă trimisă luni, majorarea salariului minim garantat în plată la 705 lei, dar şi demiterea ministrului de Finanţe Sebastian Vlădescu, pentru menţinerea corupţiei în sistem.

Membrii Comitetului Confederal susţin, în scrisoarea deschisă trimisă premierului, că protestează faţă de politica promovată de ministerul de Finanţe care nu reuşeşte decât să demonstreze că este interesat mai degrabă de menţinerea corupţiei şi a evaziunii fiscale în sistem decât de adoptarea şi promovarea unor măsuri în interesul cetăţeanului.

Ei precizează că ministerul de Finanţe "se îngrijorează peste măsură" de soarta mediului de afaceri şi de imposibilitatea încadrării companiilor de stat în cheltuielile cu personalul pe anul 2010, ignorând veniturile simplilor salariaţi contribuabili şi din ce în ce mai numeroşi beneficiari de asistenţă socială.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de faptul că demnitarul le-ar fi răspuns că oamenii trăiesc bine şi n-ar avea nevoie de un salariu minim pe economie garantat în plată la 705 lei, precizând că atunci când se evaluează corelaţia dintre salariul minim brut pe ţară şi necesarul traiului zilnic, este "necesar" să se ia în calcul veniturile totale ale unei gospodării.

Comitetul Confederal al Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa" a reînnoit şi solicitarea adresată Guvernului de a nu mai întârzia în adoptarea măsurii de aliniere a salariului minim pe economie garantat în plată la 705 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 200 de sindicalişti de la CNS "Cartel Alfa" pichetează, vineri, sediul Guvernului.
 Vizualizări articol: 423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 200 de sindicalişti de la CNS "Cartel Alfa" pichetează, vineri, sediul Guvernului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei