Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 mar 2010 - Anul XV, nr. 58 (4349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Politica ANRE este să menţină nemodificat preţul gazelor în 2010, alte informaţii nu am primit

Joi, 11 Martie 2010 (13:37:28)

 Politica Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) este de a menţine preţul gazelor naturale nemodificat pe parcursul întregului an 2010, iar Guvernul nu a primit până în prezent alte informaţii în acest sens, a declarat, joi, premierul Emil Boc.

"Politica ANRE este să nu crească preţul la gaze în 2010, eu nu am primit o altă informaţie. ANRE este cea care dirijează activitatea, dar eu nu am o altă informaţie", a răspuns Boc unei întrebări a presei privind posibilitatea majorării preţului la gazele naturale.

Banca Naţională a României ia în calcul, în scenariul de bază privind prognoza de inflaţie prezentat la începutul lunii februarie, o creştere a tarifelor în acest an de 5% la gaze, 4% la electricitate şi 5,2% la energie termică, cu excepţia ultimei categorii celelalte scumpiri fiind cu mult peste estimările anterioare realizate de banca centrală.

Banca centrală anticipează o variaţie a preţurilor administrate de 5,6% în 2010, faţă de estimarea anterioară, prezentată în luna noiembrie, care indica o creştere la această categorie de numai 2,7%. În aceste condiţii, preţurile administrate vor avea o contribuţie de 1,1 puncte procentuale la inflaţia prognozată pentru acest an, de 3,5%.

De altfel, preţurile la energie electrică şi termică s-au scumpit deja la începutul acestui an, în timp ce la preţul gazelor declaraţiile autorităţilor sunt contradictorii.

În luna ianuarie, secretarul de stat în Ministerul Economiei Tudor Şerban, declara pentru MEDIAFAX că preţul gazelor naturale va creşte în luna aprilie, iar persoanele cu o situaţie materială dificilă vor fi sprijinite la plata facturii.

"Din aprilie nu va mai putea fi ţinută presiunea pe preţ. Comisia Europeană ne-a cerut să pregătim grafice pentru 2012-2013", afirma Şerban.

La scurt timp, însă, reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei au negat informaţia, susţinând chiar că preţul gazelor naturale ar putea fi menţinut pe tot anul 2010, dacă nu vor fi temperaturi extrem de scăzute pe o perioadă îndelungată şi în lipsa unor probleme cu sistemul de transport.

Preţurile gazelor plătite de consumatorii din România sunt cele mai reduse din UE, plasându-se la 50% din media Uniunii.

Anul trecut, preţul plătit de populaţie pentru gaze naturale a scăzut cu 8%

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Politica ANRE este să menţină nemodificat preţul gazelor în 2010, alte informaţii nu am primit.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Politica ANRE este să menţină nemodificat preţul gazelor în 2010, alte informaţii nu am primit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei