Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 mar 2010 - Anul XV, nr. 58 (4349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pensionarii pichetează în 26 martie sediile Guvernului şi prefecturilor

Joi, 11 Martie 2010 (14:02:47)

Pensionarii au anunţat, joi, că vor picheta pe 26 martie Guvernul şi sediile prefecturilor, urmând ca la jumătatea lunii aprilie să decidă dacă mai continuă protestele, aceştia fiind nemulţumiţi de valoarea punctului de pensie, de coplata în sănătate şi de reducerea numărului tichetelor de tratament

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România, Preda Nedelcu, a declarat că în Consiliul Naţional a fost decisă declanşarea protestelor deoarece membrii forului nu se pot resemna cu situaţia în care se află.

Nedelcu a precizat că pensionarii vor continua acţiunile în instanţă, pentru că federaţia a dat în judecată Guvernul, termenul de judecată fiind stabilit la sfârşitul lunii septembrie. În opinia pensionarilor, instanţa a stabilit un termen foarte lung, până la acea dată fiind posibil ca Legea pensiilor să fie deja aprobată.

Liderul Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România a mai spus că Avocatul Poporului i-a anunţat că instanţa Curţii Constituţionale s-a mai pronunţat în speţe asemănătoare şi nu a dat câştig de cauză pensionarilor.

Nedelcu a mai spus că în aprilie încep procesele cu Casele de pensii. Pensionarii nu sunt de acord ca în viitoarea lege a pensiilor să se decupleze punctul de pensie de salariul mediu brut, deoarece acest lucru înseamnă o majorare foarte mică a pensiilor.

Totodată, Preda Nedelcu a adăugat că membrii pe care îi reprezintă nu sunt de acord cu obligaţia de a plăti serviciile medicale. Aceştia au solicitat o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, dar deocamdată nu au primit niciun răspuns.

"Peste 3 milioane de pensionari au pensii sub 1.000 de lei. Atât timp cât coşul minim este de 1.300 de lei, nu ne ajung banii pentru medicamente, întreţinere, cei mai mulţi dintre noi purtăm haine de acum 30 de ani", a spus Nedelcu.

Pensionarii spun că sunt nemulţumiţi şi pentru că nu au primit niciun răspuns de la preşedintele Traian Băsescu, căruia i-au cerut în repetate rânduri o întâlnire pentru a-l informa cu privire la nemulţumirile lor.

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii şi Asigurări Sociale (CNPAS), Doina Pârcălabu, prezentă la Consiliul Naţional al federaţiei, a spus că "a încercat să prezinte pensionarilor realitatea financiară a României cu privire la bugetul alocat biletelor de tratament, precum şi la punctul de pensie".

Pârcălabu le-a spus pensionarilor că pot depune amendamente în Parlament la Legea pensiilor şi a precizat că aceştia nu i-au spus că vor să facă proteste.

Federaţiile naţionale de pensionari au depus, miercuri, un amendament la proiectul Legii pensiilor, cerând ca punctul de pensie să reprezintă 45% din salariul mediu şi au ameninţat că dacă actul normativ va fi adoptat în forma promovată de Guverm, vor ieşi în stradă până la 500.000 de pensionari.

Pensionarii consideră că efectele crizei sunt suportate efectiv de ei şi susţin că modul de calcul al punctului de pensie aşa cum a fost stabilit în proiectul de act normativ ar duce la sărăcirea galopantă a pensionarilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensionarii pichetează în 26 martie sediile Guvernului şi prefecturilor.
 Vizualizări articol: 603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pensionarii pichetează în 26 martie sediile Guvernului şi prefecturilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei