Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 ian 2010 - Anul XV, nr. 6 (4297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu anunţă modificarea Statutului PNL în contextul obţinerii de rezultate slabe la alegeri

Duminică, 10 Ianuarie 2010 (15:31:07)

Liderul PNL Crin Antonescu a anunţat, duminică, modificarea Statutului PNL, în contextul unor discuţii privind sancţionarea liderilor de filiale care au obţinut scoruri slabe la alegerile prezidenţiale, evitând să dea detalii în acest sens şi invocând criteriul "eficienţei" unui viitor statut.

Întrebat, în contextul anunţării unei reformări a partidului, dacă se vor aplica sancţiuni liderilor de filiale cu scoruri slabe la prezidenţiale, Antonescu a menţionat, într-o conferinţă de presă, că vor fi aplicate măsurile statutare, anunţând noi modificări ale Statutului PNL.

"Vom proceda la toate măsurile pe care Statutul ni le pune la îndemână şi poate că vom medita mai serios în lunile care urmează şi la schimbări de statut, dar nu în sensul de a-i pedepsi pe cei cu rezultate mai slabe. Trebuie să înţelegem foarte bine de ce rezultatele au fost mai slabe acolo. Vom opera sdchimbări cu gândul la viitor mai degrabă şi nu la trecut", a spus Antonescu.

El a menţionat că în campanie a fost evident că unii liberali au făcut "blat", aducând foarte puţine voturi.

"E foarte evident, pe de altă parte, că în această campanie prezidenţială, şi în turul I şi în turul II, au existat şi oameni din PNL care au făcut blat, este absolut limpede. Există comune în care cu primar, viceprimar, majoritate să avem 45 de voturi. Există foarte multe astfel de cazuri şi în această privinţă am spus că prima noastră acţiune va fi aceea de a vedea clar cine este în PNL asumând ceea ce noi definim ca linie politică a PNL şi cine este pe la uşa lui Traian Băsescu şi Emil Boc, poziţie confortabilă din care nu mai dorim să-i deranjăm", a spus Antonescu.

El a refuzat să dea detalii privind modificarea Statutului PNL, replicând însă că la liberali "există o preocupare de mai multă vreme pentru statutul, nu ideal, dar statutul cel mai eficient".

"Au existat foarte multe schimbări de statut în decursul timpului, de multe ori conjuncturale, în preajma vreunui congres, avem şi acum un statut destul de stufos, destul de complicat şi există preocuparea noastră de a medita separat de momentul când vom avea congres de alegeri cu tot ceea ce presupune un astfel de congres, de a medita la tema statutului puţin liber de conjuncturile de alegeri", a apreciat preşedintele PNL.

El a reiterat strategia PNL de deschidere a partidul către personalităţile din societatea civilă.

"Vom face toate eforturile să aducem oameni valoroşi din societatea civilă în PNL sau într-o conlucrare cu PNL. Eu mă refer aici nu la celebrităţi, desigur că există şi oameni cunoscuţi care şi-au exprimat deja dorinţa de a fi în sau alături de PNL şi fără îndoială că acest lucru ne bucură şi vom căuta formulele cele mai eficente pentru noi, pentru ei, pentru ceea ce este necesar societatea românească, am în vedere mai cu seamă oameni care nu sunt de notorietate la nivel naţional, dar care sunt de bună condiţie morală, profesională, socială din toate colţurile ţării, mai cu seamă în marile oraşe, dar nu numai", a precizat Crin Antonescu.

El a menţionat că dintre personalităţile vizate fac parte cele care au constituit Comitetul de sprijin organizat de fostul preşedinte Emil Constantinescu înaintea alegerilor prezidenţiale.

"Există foarte mulţi oameni al căror nume îl cunoaşteţi, care au fost şi în Comitetul de sprijin al candidaturii mele pentru Preşedinţia României şi până în momentul în care ei nu vor formaliza poziţia pe care vor să şi-o asume nu are rost să-i numesc", a conchis Antonescu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu anunţă modificarea Statutului PNL în contextul obţinerii de rezultate slabe la alegeri.
 Vizualizări articol: 415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu anunţă modificarea Statutului PNL în contextul obţinerii de rezultate slabe la alegeri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei