Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 ian 2010 - Anul XV, nr. 6 (4297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu şi Chiliman şi-au exprimat public sprijinul pentru candidatura lui Radu Stroe

Duminică, 10 Ianuarie 2010 (15:18:45)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, şi-au exprimat public, duminică, sprijinul pentru candidatura lui Radu Stroe pentru locul de deputat din Colegiul 1 Bucureşti, în contextul în care alegerile parţiale se vor desfăşura duminica viitoare.

Crin Antonescu a precizat, într-o conferinţă de presă, la care a luat parte alături de Chiliman şi de Stroe, că, în faţa "ocupaţiei imposturii şi nesimţirii PDL", liberalii trebuie să reziste, având misiunea şi obligaţia "de a fi un partid de opoziţie radicală faţă de această ocupaţie pe care România o suportă în acest moment", primul pas fiind susţinerea lui Stroe la alegerile parţiale de duminică.

"Primul pas pe care îl facem în acest sens este să ne susţinem candidatul la alegerile parţiale pentru locul de deputat din Colegiul 1 al Capitalei, alegeri care au o semnificaţie specială, pentru că e un prilej ca alegătorii din acest colegiu să dea un răspun celor ce se întâmplă în România. Cei doi candidaţi care se confruntă, cel al PNL şi al PDL, simbolizează foarte bine cum gândesc cele două partide să facă politică, care sunt valorile pe care le preţuiesc şi le propun societăţii pentru reprezentarea politică", a spus Antonescu.

El a menţionat că în această campanie liberalii sunt cu toţii alături de candidatul şi colegul lor, Radu Stroe, "un om politic care nu candidează în numele tatălui său".

"E un om politic care nu a fost desemnat şi nu este susţinut de partid pentru a i se întoarce datorii finaciare şi mediatice din campania electorală, un om a cărui activitate politică e cunoscută şi transparentă, un om în care am şi avem încredere şi pe care îl susţinem fără nicio rezervă", a spus liberalul.

El a ţinut să facă un apel către alegătorii din Sectorul 1, cărora le-a cerut să acrode "importanţa cuvenită acestor alegeri şi a da un răspuns limpede celor care au ajuns să creadă că în România se poate face orice".

"Bucureştiul a arătat încă de la alegerile prezidenţiale că vrea altceva şi e momentul ca şi în aceste alegeri parţiale să-şi exprime voinţa. Trebuie ca domnii Băsescu, Boc, Prigoană - tată, fiu, toată clientela care pare să nu mai aibă nicio limită, a PDL, să înţeleagă că România e încă o ţară în care se poate exprima un vot democratic, liber, care îşi caută valorile şi în direcţia bunului-simţ, direcţia competenţei, demnităţii şi onoarei. Pentru toate acestea îi chem la vot pentru candidatul liberal Radu Stroe pe toţi cetăţenii din Colegiul 1", a conchis Antonescu.

La rândul său, şeful de campanie al lui Stroe, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat că alegerile parţiale din Colegiul 1 sunt "o bătălie care nu se dă neapărat între Radu Stroe şi Prigoană junior, ci e o bătălie care se dă între o soluţie a bunului-simţ promovată de PNL şi o soluţie a nesimţirii care funcţionează pe bani publici, a acestei maşinării nesimţite care funcţionează pe bani publici, a acestor clanuri pe care încearcă PDL să le impună în viaţa politică românească".

"În această bătălie politică, noi l-am propus pe Radu Stroe, un om cu o experienţă deosebită în administraţie. Aş spune că e tobă de administraţie în comparaţie cu contracandidatul său. Eu am încrederea că cetăţenii Sectorului 1, care au de ales între rezolvarea problemelor pe care le au şi în administraţie şi prin Parlament, prin modificarea legilor, nu vor accepta şi nu vor aduce nesimţirea la putere în Sectorul 1, în Colegiul 1. Invit însă pe toţi alegătorii, pe toţi cetăţenii din Sectorul 1 să se gîndească cu foarte multă atenţie şi să vină la vot să-şi manifeste opţiunea faţă de această bătălie a bunul-simţ", a conchis Chiliman.

La rândul său, Radu Stroe s-a declarat onorat de susţinerea lui Antonescu şi Chiliman, cărora le-a mulţumit public, explicând că el candidează pentru că alături de întreaga echipa liberală încearcă să schimbe modul în care se face politică în România - politica bunului-simţ.

"Politica bunului-simţ înseamnă, în opinia nostră, şi consecvenţa în a susţine principiile liberale, dar mai ales principiile economice, dar înseamnă şi curaj. (...) Eu am aproape 40 de ani dedicaţi serviciului public. Eu am făcut un angajament faţă de programul domnului primar Chiliman, mi-am asumat integral principalele obiective cu care domnul primar a câştigat Primăria şi a rezolvat problema esenţială a anvelopării blocurilor din Sectorul 1. Declar pentru alegătorii mei din colegiu că eu voi urma ad-literam programul primarului Chiliman", a spus Stroe.

Întrebat dacă această iniţiativă de susţinere a sa de către liderii partidului nu este tardivă, Radu Stroe a replicat: "Niciodată nu e prea târziu!".

Referitor la campania electorală, Stroe a menţionat că acţiunile sale electorale sunt strict "door to door".

"Nu o să fac mitinguri electorale, doar acţiuni door to door. Aşa este cel mai simplu şi este şi cel mai ieftin, decât să mă apuc să introduc în căsuţele poştale ale cetăţenilor CD-uri cu manele cu Adi de la Vâlcea", a mai spus candidatul liberal.

El i-a urat totodată "La mulţi ani!" contracandidatului său în aceste alegeri, Honorius Prigoană, aceasta împlinind duminică 23 de ani.

Stroe mai spus că se abţine să-i dea sfaturi, Crin Antonescu ţinând să menţioneze în glumă că "are cine să-l sfătuiască, şi anume Cristi Preda".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu şi Chiliman şi-au exprimat public sprijinul pentru candidatura lui Radu Stroe.
 Vizualizări articol: 417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu şi Chiliman şi-au exprimat public sprijinul pentru candidatura lui Radu Stroe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei