Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 ian 2010 - Anul XV, nr. 6 (4297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: Bugetul pe componenta Tineret-Sport, în 2010, va fi de 356 milioane lei

Duminică, 10 Ianuarie 2010 (14:37:04)

Ministrul MECTS, Daniel Funeriu, a declarat duminică, agenţiei MEDIAFAX, că bugetul total pentru Tineret-Sport în 2010 va fi de 356 milioane de lei, bugetul federaţiilor sportive naţionale fiind suplimentat cu 20 milioane de lei, prin amendamentul aprobat de Comisiile de Buget-Finanţe.

"Faţă de anul 2009, în varianta iniţială propusă, bugetul pe componenta Tineret-Sport, din cadrul MECTS, a fost mai scăzut cu 8 la sută, ceea ce făcea ca bugetele federaţiilor sportive naţionale să scadă cu 40-50 la sută. Sportul a reprezentat totdeauna cam 75 la sută din componenta Tineret-Sport, astfel încât am încercat să găsim resurse pentru a suplimenta bugetele federaţiilor, având în anul 2010 unul competiţional dificil. Per total, componenta Tineret-Sport va avea un buget în 2010 de 356 milioane de lei, din care bugetul strict al federaţiilor sportive naţionale va fi de 73 de milioane de lei. Faţă de cele 53 de milioane de lei alocate anterior federaţiilor, am reuşit la întrunirea Comisiei Buget-Finanţe de sâmbătă noaptea să trecem amendamentul cu suplimentarea de 20 de milioane de lei, acesta fiind singurul amendament care a trecut, din cele peste 1600 propuse. Sper că va trece şi în Parlamentul României", a declarat ministrul Daniel Funeriu, pentru MEDIAFAX.

Şeful MECTS a făcut şi o comparaţie cu bugetele acordate federaţiilor în anii anteriori. "În 2006 s-au acordat 57 milioane de lei, în 2007-59, în 2008-70, în 2009-95, iar în acest an e vorba de 73 de milioane de lei. Sub nivelul din 2009, dar peste cel din 2008. Menirea mea principală la Comisia Buget-Finanţe a fost să susţin această suplimentare, raţiunea acesteia fiind multiplă. Astfel, anul 2010 va fi unul dificil şi încărcat pe plan competiţional şi este nevoie de sume adecvate pentru susţinerea acestui calendar, apoi bugetul pe componenta Tineret-Sport este cu 8 la sută mai mic decât în 2009, ceea ce ar fi însemnat o scădere de 40-50 la sută din bugetele federaţiilor faţă de anul trecut şi, nu în ultimul rând, opţiunea mea personală este să acordăm fonduri cât mai aproape de utilizatorii lor. Prin acordarea acestei suplimentări la bugetele federaţiilor s-a revenit la ponderea de 75 la sută a sportului, din componenta Tineret-Sport", a explicat Daniel Funeriu, care a mai afirmat: "Îmi place să vorbesc despre un domeniu, doar atunci când fac ceva pentru acel domeniu".

Daniel Funeriu a dezvăluit că de-a lungul vieţii a fost marcat de două evenimente sportive, pe care le-a luat exemplu. "Primul eveniment care m-a marcat a fost lupta extraordinară dusă de Ivan Patzaichin, la Jocurile Olimpice de la Munchen, când a încheiat seriile de calificare cu pagaia ruptă şi a trecut linia de sosire vâslind doar cu acel ciot, pentru ca ulterior să câştige medalia de aur. Această cursă a sa mi-a arătat că nicio victorie nu e mai dulce decât cea obţinută în condiţii dificile şi că nu trebuie să cedăm niciodată, adică să fim perseverenţi. De atunci, Ivan Patzaichin a fost eroul meu personal. Al doilea eveniment care m-a marcat a fost la JO de la Sydney, când Andreea Răducan a pierdut medalia de aur, din cauza lipsei de profesionalism. S-a dus pe apa sâmbetei o muncă titanică, din această cauză. Cele două evenimente, adică perseverenţa plus excelenţa m-au făcut să-mi dau seama că pot anula lipsa de profesionalism, care din păcate există în cam toate domeniile din România", a încheiat ministrul MECTS, Daniel Funeriu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: Bugetul pe componenta Tineret-Sport, în 2010, va fi de 356 milioane lei.
 Vizualizări articol: 457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu: Bugetul pe componenta Tineret-Sport, în 2010, va fi de 356 milioane lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei