Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 ian 2010 - Anul XV, nr. 6 (4297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Hipermarketul Real

Zeci de suceveni, prezenţi ieri la întâlnirea cu maestrul bucătar Horia Vîrlan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În zona de Gastronomie a Hipermaketului Real Suceava a fost ieri multă agitaţie. Zeci de suceveni au participat la spectacolul culinar oferit de maestrul bucătar Horia Vîrlan, „şcolit” la Cleveland Community College din SUA, dar şi în Anglia şi Ungaria, unde a lucrat mai mulţi ani.
El le-a pregătit live sucevenilor mai multe preparate delicioase, pe care aceştia le-au savurat cu plăcere. În cadrul Cooking Show, Horia Vîrlan, plin de umor şi carismă, a pregătit „Supă cremă de mazăre cu kaizer crocant şi crutoane în unt”, „Rissoto cu somon fume şi sparanghel”, „Tagliatelle cu sos Amatriciana”, „Mini frigărui din telemea de capră învelită în şuncă de Praga, cu dovlecei şi roşii”, „Fripturică aromată de pui, cu garnitură de cartofi, morcovi şi mazăre”, iar ca desert „Tăiţei dulci flambaţi, serviţi cu miere, nuci, seminţe de mac şi scorţişoară”.
Pentru prepararea felurilor de mâncare, Horia Vîrlan a folosit produse profesionale din gama Thomas Rosenthal, produse pe care le-a recomandat şi gospodinelor din Suceava.

 

Reţete testate de maestru

Maestrul bucătar şi-a lansat ieri şi prima sa carte de bucate, „Bucatele noastre. Carte cu preparate mai mult sau mai puţin româneşti”, pe care a oferit-o sucevenilor cu autograf.
„Cartea conţine reţete ale unor preparate care au fost culese de mine în călătoriile prin ţară, altele preluate din caietele de bucate ale bunicii sau <furate> de la câte o gospodină pricepută, dar toate au fost testate de mine în bucătărie, iar majoritatea preparatelor au suferit modificări în ceea ce priveşte componenţa ingredientelor şi a tehnicilor culinare”, a spus Horia Vîrlan, cunoscut publicului şi de la emisiunea „Cireaşa de pe tort”, de la Prima TV.
Cartea (50 de lei bucata) cuprinde sfaturi şi reţete culinare şi este împărţită în patru capitole, fiecare capitol fiind dedicat unui anotimp.

 

Bucătăria românească, bogată şi diversă

După ce a dobândit în timp multe din secretele bucătăriei româneşti, dar şi internaţionale, dragostea pentru tot ce este „gustos” moştenind-o de la bunica din partea mamei din Ardeal, maestrul bucătar Horia Vîrlan şi-a deschis o firmă de consultanţă în domeniul alimentar.
„Îmi place să gătesc, pentru că nu sunt bucătar doar cu numele, dar şi să-i învăţ pe alţii tainele artei culinare. În carte am explicat de ce mâncărurile româneşti se deosebesc de cele ale unor ţări exotice. Noi avem privilegiul de a ne fi născut într-o ţară cu climă temperat continentală, ce are specifică împărţirea în patru sezoane diferite”, a mai completat maestrul Vîrlan.
Spectacolul culinar de la Real, oferit de maestrul Horia Vârlan, a durat câteva ore, timp în care sucevenii au luat parte la şase sesiuni de gătit, iar în pauzele dintre acestea invitatul a oferit autografe pe cartea lansată în luna decembrie a anului trecut, în exclusivitate în reţeaua Real, „Bucatele noastre. Carte de preparate mai mult sau mai puţin româneşti”.
Despre bucătăria românească, Horia Vîrlan a spus că este „o bucătărie bogată, diversă. Ce mănâncă un lipovean nu mănâncă unul din Maramureş sau ce mănâncă unul din Vaslui nu mănâncă ăla din Timişoara...”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de suceveni, prezenţi ieri la întâlnirea cu maestrul bucătar Horia Vîrlan.
 Vizualizări articol: 3782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
Zeci de suceveni, prezenţi ieri la întâlnirea cu maestrul bucătar Horia Vîrlan4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei