Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 ian 2010 - Anul XV, nr. 6 (4297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Revelion extrem

Au petrecut trecerea dintre ani în mina Rarăului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câţiva împătimiţi ai drumeţiilor montane au petrecut trecerea dintre ani într-o peşteră. Cu câteva ore înainte de ora zero a zilei de 1 ianuarie 2010, profesorul Călin Dănila, împreună cu trei dintre elevii săi, familia şi alţi prieteni şi-au început urcuşul spre mina Rarăului, unde aveau de gând să-şi petreacă noaptea de Revelion. Traseul urmat a fost prin Dealul Bodea şi Izvorul Alb.

 

Cinci ore de urcuş pe drum noroios

“După un urcuş de aproximativ cinci ore, cu rucsacii încărcaţi cu de toate, pe un drum noroios şi cu ploaia în spate, am ajuns la mină. Aceasta este o veche exploatare de minereu, situată sub vârful Rarău, având o galerie principală şi patru galerii secundare, din care una deschizându-se spre abruptul Rarăului, o prăpastie adâncă ce părea desprinsă din poveştile cu balauri. Când am ajuns la mină, fiul meu, Daniel, era în culmea fericirii, spunând că o să vedem liliecii şi o să explorăm mina!”, a spus Ramona Dănilă.
Dorinţele lui Daniel au fost îndeplinite, în galeriile secundare liliecii făcându-şi somnul de iarnă.

 

Revelion la lumina felinarelor

După ce au ajuns la mină, amatorii unui altfel de revelion au început pregătirile de instalare. Băieţii au blocat intrarea cu nişte buşteni găsiţi în mină şi cu o folie de polietilenă, pentru a tăia curentul.
Ceilalţi membri ai grupului au început “amenajarea” interiorului, astfel încât să se simtă confortabil. Au cărat cetină de brad, au instalat izoprenele şi sacii de dormit, au aprins felinarele care, împreună cu frontalele, au alungat întunericul negru ca smoală şi umbrele din colţuri.
“Temperatura în mină era cam de -2 grade (norocul nostru!), dat fiind că şi afară temperatura nu era foarte scăzută. După ce am terminat cu amenajările, am făcut focul în faţa minei şi am aşteptat venirea noului an cu cârnaţi prăjiţi, vin fiert, ceai şi multe glume. Toate astea pe lângă fum, dogoreala de la foc, frig în spate şi o doză mare de optimism şi veselie. După miezul nopţii, ne-am băgat în sacii de dormit şi ne-am culcat, vegheaţi, în bezna adâncă, de felinare”, a precizat conducătorul grupului, profesorul Călin Dănilă.

 

Daniel s-a simţit ca într-o poveste cu fraţii Grimm

“A doua zi, dimineaţă, primul lucru pe care l-am văzut era că ningea nesfârşit ca în poveştile fraţilor Grimm, iar de la intrarea minei, Rarăul se vedea masiv şi înceţoşat ca un munte din altă lume”, a povestit Daniel Ioan Dănilă, cel mai mic membru al grupului, în vârstă de numai 12 ani, dar care este şi cel mai tânăr alpinist din judeţ şi din ţară după ce a escaladat munţii din ţară, Alpii francezi şi Munţii Dolomiţi din Italia.
Pe 1 ianuarie, dis-de-dimineaţă, după ce toată lumea s-a trezit, a început explorarea minei. Au fotografiat liliecii încremeniţi în somnul lor neclintit, a urmat o oprire pe marginea abruptului Rarăului, la capătul unei galerii secundare, ziua terminându-se cu un popas la Cabana Rarău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au petrecut trecerea dintre ani în mina Rarăului.
 Vizualizări articol: 6461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.94/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 16 voturi
Au petrecut trecerea dintre ani în mina Rarăului4.9516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Loc magic trimis de
( 9 ian 2010, 13:22:16
Super! Si mie imi place Raraul la nebunie! Are ceva special, o energie aparte, pentru ca as sta pe Piatra Soimului ore intregi . Nu degeaba exista legenda cu flacarile ce ies in noapte din Pietrele Doamnei...
2.   Bravo lor trimis de
(10 ian 2010, 15:28:13
Bravo lor, si eu sa fiu mai tanar si cu mintea de acum acolo m/as duce sa petrec revelionul, nu mi/ar trebui tambalau si restaurante scumpe. Oare ce este mai frumos sa/ti petreci noaptea dintre ani alaturi de cei dragi si langa focul de tabara. Bravo baieti si mereu sa faceti acest lucru

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei