Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 ian 2010 - Anul XV, nr. 6 (4297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Europa şi Statele Unite, afectate de un val de frig polar care perturbă transporturile

Duminică, 10 Ianuarie 2010 (16:24:28)

Europa, dar şi o mare parte din Statele Unite, continuau duminică să se confrunte cu un val de frig polar însoţit de ninsori, care împiedicau avioanele să decoleze şi blocau mai multe drumuri, în special în Germania, relatează AFP.

Traficul rutier din nordul Germaniei era aproape paralizat duminică, iar aproximativ 200 de şoferi s-au găsit în situaţia de a fi blocaţi în vehiculele lor.

"Situaţia, cel puţin în ceea ce priveşte nordul, este dramatică", a declarat Maxi Hartung, expert în transporturi la Automobile-club din Germania (ADAC). "Pe autostrada A20, unele persoane au fost blocate timp de mai multe ore", a adăugat ea, precizând că anumite porţiuni din autostradă, care traversează statul regional Mecklenburg-Pomerania occidentală, erau complet blocate.

Întreaga Germanie era acoperită de zăpadă, în special în nordul şi estul ţării. La Leipzig, în est, stratul de zăpadă a atins 29 de centimetri. În Berlin, el a ajuns la 27 de centimetri, iar în Hamburg la 12 centimetri, potrivit serviciilor meteorologice. Noi ninsori erau prevăzute pentru duminică în centrul şi estul ţării.

Traficul aerian, ca şi traficul feroviar, rămâneau de asemenea perturbate în numeroase regiuni, în special la Frankfurt, al treilea nod de transporturi din Europa, din punct de vedere al numărului de pasageri. Duminică dimineaţă, 61 de zboruri au fost anulate, după 255, cu o zi înainte.

În Elveţia, aeroportul internaţional din Geneva era închis duminică dimineaţă, dar zborurile urmau să fie reluate la prânz. În aerogara închisă începând cu ora locală 01.00 (02.00, ora României), mii de persoane aşteptau, în speranţa că vor putea să plece.

În Franţa, o mie de pasageri au fost blocaţi sâmbătă seară la aeroportul din Lyon. Printre ei figurează aproximativ 500 de britanici veniţi să schieze în Alpi şi ale căror zboruri charter cu destinaţia Grenoble şi Chambery au trebuit să fie direcţionate către Lyon, din cauza ninsorii.

Aceşti turişti urmau să fie transportaţi duminică cu autocarele către staţiunile de ski.

Zborurile au început să fie reluate înainte de prânz la aeroportul din Lyon, iar traficul revenea la normal la aeroportul parizian Roissy-Charles-de-Gaulle, jumătate din zboruri fiind afectate cu o zi înainte de intemperii.

Marea Britanie a înregistrat şi ea noi ninsori în noaptea de sâmbătă spre duminică, dar mai puţin importante decât se preconizase. Principalele aeroporturi erau deschise duminică, dar traficul aerian rămânea perturbat, cu întârzieri prevăzute, precum şi câteva anulări. Eurostar continua să asigure funcţionarea a două trenuri din trei.

Cel puţin 26 de persoane au murit în Marea Britanie de la începutul valului de frig, potrivit presei.

În Polonia, lapoviţa a perturbat traficul feroviar pe importanta axă Varşovia-Cracovia. Aproximativ 80.000 de locuinţe au fost private de electricitate în regiunea dintre Czestochowa şi Katowice, în urma avarierii reţelei de transmisie, prin căderea de ramuri rupte sub greutatea zăpezii.

În Olanda, serviciile de meteorologie au avertizat în legătură cu riscurile formării de polei pe şosele. Căile ferate au lansat un "bilet al sării", adică o reducere de 40 la sută a preţului biletului pentru călători în următoarele trei zile, în contextul ameninţării unei penurii de sare pentru dezgheţarea şoselelor.

Pe de altă parte, în Belgia, transportul aerian nu era decât puţin afectat duminică, cu doar câteva ninsori slabe prevăzute în cursul zilei. Pe autostrăzi, numeroase accidente provocate de polei au avut loc în timpul nopţii în Flandra, majoritatea fără gravitate.

Statele Unite au cunoscut de asemenea un val de frig polar, însoţit sâmbătă de căderi de zăpadă neobişnuite în statele din sud. În special în Florida s-au înregistrat temperaturi sub nivelurile istorice cele mai scăzute.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Europa şi Statele Unite, afectate de un val de frig polar care perturbă transporturile.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Europa şi Statele Unite, afectate de un val de frig polar care perturbă transporturile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei