Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 ian 2010 - Anul XV, nr. 6 (4297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Biblioteca Bucovinei

Folk cu Marius Matache, pe versuri de Mircea Streinul, Teofil Lianu şi Vasile Pînzariu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cantautorul folk Marius Matache („Make” sau „Profu’”- cum îi spun elevii şi studenţii săi din Bucureşti, pentru că este doctor în chimie) va cânta marţi, 12 ianuarie a.c., la Suceava, la manifestarea de deschidere a „Anului Mircea Streinul” (an care marchează centenarul naşterii poetului iconarist), care va începe la ora 13:00, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, unde poetul Vasile Pînzariu va fi sărbătorit cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani.
Marius Matache, care a fost unul dintre cei care s-au implicat, alături de scriitorul Ion Drăguşanul şi folkistul ieşean Paul Arva, în buna desfăşurare şi reuşita celei de-a II-a ediţii a Festivalului de muzică folk „La Suceava, în Cetate” (ediţie care a debutat anul trecut, în seara de 26 iunie, cu un concert magistral susţinut în fortul muşatin sucevean şi a continuat în următoarele două zile, în deplasare, în oraşul-staţiune Vatra Dornei, sub genericul „Menestreli, în munţii Dorunei”), a pregătit pentru evenimentul de marţi câteva piese folk pe versuri de Mircea Streinul, Teofil Lianu şi Vasile Pînzariu.
Marius Matache, membru fondator al proiectului „Gashkademia de Folk”, a scris deja pe blogul său că va cânta la Suceava („un oraş de care m-am îndrăgostit”), unde va fi acompaniat de o tânără violonistă de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”.
Alături de Marius Matache, la manifestarea organizată în Sala de Arte „Elena Greculesi” de Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina, Complexul Muzeal Bucovina, biblioteca publică judeţeană şi cotidianul „Monitorul de Suceava”, în cadrul căreia va fi lansat volumul de versuri „Evadând din viitor” de Vasile Pînzariu şi va fi vernisată expoziţia de grafică „Semnele memoriei”, realizată de Mihai Pânzaru PIM, va fi prezent şi interpretul folk siretean Ioan Mateiciuc, cu o piesă pe versurile poetului sărbătorit intitulată „Moşteniri”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Folk cu Marius Matache, pe versuri de Mircea Streinul, Teofil Lianu şi Vasile Pînzariu.
 Vizualizări articol: 877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Folk cu Marius Matache, pe versuri de Mircea Streinul, Teofil Lianu şi Vasile Pînzariu3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei