Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 ian 2010 - Anul XV, nr. 6 (4297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Profesorii suceveni au obţinut în instanţă mărirea salariilor cu 50%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorii afiliaţi la Sindicatul Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar (SSIP) Suceava au obţinut în instanţă mărirea salariului cu 50%, în urma unei decizii definitive şi irevocabile a Tribunalului Suceava. Potrivit deciziei, profesorii trebuie să beneficieze de prevederile Legii 221/2008, prin care se stabileşte creşterea salariului cu 50% începând cu data de 1 octombrie 2008.
Potrivit preşedintelui SSIP Suceava, Petru Vasile Gorea, de această hotărâre a instanţei nu vor beneficia profesorii de la Colegiul tehnic de Industrie Alimentară Suceava, unde conducerea liceului, prin directorul Crăiţa Buda Niga, a făcut recurs la sentinţa Tribunalului, nefiind de acord cu această mărire salarială pentru angajaţii acestei instituţii. Gorea a arătat că acesta este singurul recurs din întreg judeţul.
El a mai adăugat că în cele mai multe cazuri, Tribunalul „obligă pârâţii să calculeze şi să plătească reclamantelor diferenţele salariale neacordate, rezultate din neaplicarea Legii 221/2008, reprezentând diferenţa dintre drepturile salariale efectiv încasate şi cele cuvenite acestora în conformitate cu prevederile actului normativ menţionat”.
Calculul se va face începând de la 1 octombrie 2008 până la data sentinţei, sumele rezultate urmând să fie actualizate în funcţie de coeficientul de inflaţie până la data efectivă a plăţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii suceveni au obţinut în instanţă mărirea salariilor cu 50%.
 Vizualizări articol: 765 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Profesorii suceveni au obţinut în instanţă mărirea salariilor cu 50%3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa se intampla.... trimis de
( 9 ian 2010, 16:21:15
.....cand se trezeste cate unul care crede ca scoala este a lui, primita "mostenire" ...

Dar tot asa se intampla cand mii de profesori, care ar trebui sa insemne si mii de caractere, de demnitati, valoreaza mai putin decat "caracterul" unuia singur.

Pana la urma fiecare primeste ceea ce merita.
2.   Un adevarat manager trimis de
( 9 ian 2010, 22:28:50
Felicitari directoarei. O femeie dintr-o bucata. Nu-si vede decat propriul interes calcand peste cadavre. Desi e pseudo profesoara de logica se pare ca a facut fac la usa cortului. Mai degraba se poate zice ca e profa de ilogica. E atat de tolomaca ca nu isi a seama ca si ea ar putea obtine salariu mai mare. Dar ce conteaza. Sef sa fi ca spagile curg. Cele vreo 30 mil salariu nici nu mai conteaza. La mai mare. Ca asa o sa nenorocesti mai multi oameni. Unii sunt efectiv facuti sa fie prosti.
3.   Pacaleala trimis de
( 9 ian 2010, 23:12:12
Voi chiar credeti ca se vor da acesti bani? Niciodata! Gasesc ei ceva! De-am lua salariile intregi, acum...

Noi mai avem de primit niste diferente provenite din greseli de calcul ale salariilor..si n-am primit nimic!
4.   Legea trimis de
(10 ian 2010, 08:28:55
O HOTARARE JUDECATOREASCA DEFINITIVA SI IREVOCABILA TREBUIE PUSA IN APLICARE. Asta intr-un stat de drept. La noi, dictatura PDL-ista, care de fapt a promis marirea de 50% profesorilor, evident ca nu o sa respecte legea de buna voie ci doar dupa miscari sindicale majore.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei