Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 dec 2009 - Anul XIV, nr. 287 (4273)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oslo, sub strictă supraveghere pentru înmânarea Premiului Nobel pentru Pace lui Barack Obama

Luni, 7 Decembrie 2009 (19:20:19)

Peste 2.000 de poliţişti norvegieni, inclusiv luneşti de elită şi echipe cu câini, vor fi mobilizaţi pentru înmânarea Premiului Nobel pentru Pace preşedintelui american, Barack Obama, joi, la Oslo, a anunţat poliţia luni, relatează AFP.

"Este fără îndoială mobilizarea poliţienească cea mai importantă pe care a văzut-o vreodată Norvegia, pentru a garanta securitatea unei singure persoane", a declarat pentru AFP un oficial din cadrul poliţiei din Oslo, Johan Fredriksen.

O parte a centrului capitalei norvegiene, de obicei foarte paşnic, va fi complet încercuită în timpul sejurului preşedintelui american, luneşti de elită se vor afla pe acoperişuri, în timp ce numeroase guri de canal au fost deja sigilate.

Vor fi mobilizaţi între 2.000 şi 2.500 de poliţişti, majoritatea înarmaţi - fapt neobişnuit în Norvegia -, a precizat Fredriksen.

Guvernul norvegian a deblocat în favoarea forţelor de securitate un buget excepţional în valoare de 92 de milioane de coroane (10,9 milioane de euro), respectiv de 11 ori suma oferită laureatului premiului Nobel.

Numeroase organizaţii au prevăzut manifestaţii joi seara, în apropierea hotelului unde va sta Obama, în special pentru a protesta faţă de angajamentul militar american sporit în Afganistan şi împotriva armei nucleare.

"Nobelul pentru Pace creează obligaţii. Decizia de a trimite militari suplimentari în Afganistan este tristă şi cinică şi arată că Obama nu conştientizează măsura obligaţiilor sale", a explicat pentru AFP Benjamin Endre Larsen, liderul Fredsinitiativet, un grup de organizaţii aflat la originea manifestaţiei.

"Apreciem că Obama a primit premiul prematur, dar acum, că îl are, trebuie să se arate demn de el", a adăugat acesta.

Poliţia din Oslo a afirmat că va face în aşa fel ca toate părerile să poată fi exprimate pentru ca Obama să le audă.

"Nu avem nicio intenţie de a cenzura sau împiedica libertatea de exprimare. Un om politic experimentat trebuie să poată tolera toate tipurile de mesaje. Este bine şi sănătos pentru democraţie", a afirmat Johan Fredriksen.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oslo, sub strictă supraveghere pentru înmânarea Premiului Nobel pentru Pace lui Barack Obama.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oslo, sub strictă supraveghere pentru înmânarea Premiului Nobel pentru Pace lui Barack Obama0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei