Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 dec 2009 - Anul XIV, nr. 287 (4273)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu, pe primul loc la votul în Italia, Spania, SUA; Geoană câştigă în Rusia, Belarus şi teatre

Luni, 7 Decembrie 2009 (14:44:25)

Preşedintele Traian Băsescu a câştigat cu scoruri de peste 70% la votul exprimat de românii din ţări precum Italia, Spania, Republica Moldova şi SUA, în timp ce MIrcea Geoană a obţinut majoritatea voturilor în teatrele din Afganistan şi Kosovo, precum şi în ţări precum Rusia şi Belarus.

Astfel, în Spania, Traian Băsescu a obţinut 81,1% din voturi, în timp ce Mircea Geoană a obţinut 18,8% din voturile exprimate.

În Italia, Traian Băsescu a obţinut 77,76% din voturile românilor, în timp ce Mircea Geoană a fost votat de 22,23% din alegători.

În Republica Moldova, Traian Băsescu a obţinut 94,82% din voturi, iar Mircea Geoană 5,17%.

În Statele Unite, românii l-au preferat de asemenea pe Traian Băsescu. Astfel, Băsescu a primit 80,21% din voturile românilor din SUA, în timp ce Mircea Geoană a fost votat de 19,78% din alegătorii care s-au prezentat la urne.

În Franţa, Traian Băsescu a obţinut 78,92% din voturile românilor exprimate în această ţară. Şi în Germania Traian Băsescu a obţinut 71,36% din voturi, în Grecia - 79,48%, iar în Canada- 81%.

În schimb, Mircea Geoană a obţinut peste 50% din voturi în teatrele de operaţii. Astfel, în Kosovo, din 292 de voturi valabil exprimate, 152 (52,05%) au fost în favoarea lui Mircea Geoană, iar în Afganistan el a fost de 57,54% din militarii români.

De asemenea, Mircea Geoană a obţinuit victoria în Rusia, fiind ales de 54,93% din cei aproximativ 150 de români care s-au prezentat la vot.

Liderul PSD a mai câştigat alegerile în Albania, Algeria, Angola şi Bosnia şi Herţegovina. De asemenea, în Belarus, Geoană a obţinut peste 76% .

În străinătate, Traian Băsescu a câştigat votul în diasporă cu 78,86%. Astfel, el a obţinut 115.831 de voturi, în timp ce Geoană a fost votat de 31.045 români.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, pe primul loc la votul în Italia, Spania, SUA; Geoană câştigă în Rusia, Belarus şi teatre.
 Vizualizări articol: 386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu, pe primul loc la votul în Italia, Spania, SUA; Geoană câştigă în Rusia, Belarus şi teatre0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei