Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 dec 2009 - Anul XIV, nr. 287 (4273)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediţia a VII-a

“Noaptea cea mai lungă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

“Noaptea cea mai lungă” a ajuns la cea de-a VII-a ediţie şi este organizată de Complexul Muzeal Bucovina în data de 22 decembrie (prima zi de iarnă astronomică şi cea mai scurtă, urmată de cea mai lungă noapte a anului).

 

Expoziţie de grafică şi medalion omagial dedicat artistului plastic Radu Bercea

Organizată sub egida Consiliului Judeţean Suceava, manifestarea din acest an va începe la ora 17:00, la Muzeul de Istorie, cu un medalion omagial dedicat artistului plastic Radu Bercea, ajuns la vârstă septuagenară.
Radu Bercea, care a fost onorat în această vară cu Trofeul Bucovinei şi a primit Certificatul de Martir al Spiritualităţii Româneşti, a fost premiat recent de Fundaţia Culturală a Bucovinei pentru albumul de grafică „Memoria retinei gulagului românesc”.
Artistul humorean, care va fi prezent pe simezele Muzeului de Istorie cu o expoziţie de grafică, are sub tipar o carte, care va fi lansată pe data de 31 ianuarie 2010, când se vor împlini 78 de ani de la fondarea Societăţii Artiştilor şi Amicilor Artelor Plastice din Bucovina.
Volumul, intitulat „Mărturii din Infern”, apare la editura suceveană „Muşatinii”, într-o ediţie îngrijită, prefaţată şi „ilustrată poematic” (un poem-fluviu cu 93 de strofe) de scriitorul Ion Drăguşanul.

 

„Lumină pentru libertate”, tombolă, lansare de carte şi concert Hara

La ora 18:00, organizatorii au programat aprinderea lumânărilor aşezate în formă de cruce pe pavimentul din Piaţa Drapelelor, moment cu genericul „Lumină pentru libertate”, închinat memoriei eroilor Revoluţiei din decembrie 1989.
“Noaptea cea mai lungă” va continua apoi la Muzeul de Istorie cu extragerea, în faţa publicului, a biletului câştigător la tombola “Hara te colinda în casa ta”.
Participanţii vor avea parte şi de o lansare de carte: volumul “Coşbuc, bucovineanul”, primul semnal editorial pentru anul cultural 2010 (în care Centrul Cultural Bucovina şi-a propus să marcheze trei centenare - Mircea Streinul, Eusebiu Camilar şi Dimitrie Loghin), apărut la Editura „Muşatinii” într-o ediţie îngrijită şi prefaţată de Ion Drăguşanul şi Călin Brăteanu.
„Noaptea cea mai lungă” (în care Muzeul de Istorie va putea fi vizitat gratuit de public până la ora 24:00) se va încheia cu un concert de colinde susţinut de formaţia Hara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Noaptea cea mai lungă” .
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
“Noaptea cea mai lungă”3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei