Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 dec 2009 - Anul XIV, nr. 287 (4273)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Cartel Alfa" cere Guvernului să adopte urgent măsuri pentru reducerea emisiilor de carbon

Luni, 7 Decembrie 2009 (17:36:05)

Confederaţia "Cartel Alfa" susţine, alături de Confederaţia Internaţională a Sindicatelor (CSI), nevoia reducerii de urgenţă a emisiilor de carbon, solicitând Guvernului să adopte, de urgenţă, toate măsurile necesare pentru reglementarea rapidă a situaţiei în acest domeniu.

Sindicatele membre ale CSI au decis ca, în ajunul Conferinţei ONU, care se desfăşoară în perioada 7-18 decembrie la Copenhaga, să depună declaraţia intitulată "Sindicatele şi schimbările climaterice - echitate, justiţie şi solidaritate în lupta împotriva schimbărilor climatice" şi speră ca evoluţia deciziilor să fie favorabilă demersului comun, se arată într-un comunicat de luni al "Cartel Alfa".

Sindicatele subliniază necesitatea reducerii de urgenţă a emisiilor de carbon în ţările dezvoltate, acordarea sprijinului pentru finanţarea adaptării ţărilor în curs de dezvoltare, crearea de locuri de muncă "verzi" şi decente, precum şi implementarea unor politici corecte prin investiţii în noile tehnologii pentru reducerea emisiilor de carbon produse de industriile existente.

"Reamintim Guvernului că, alături de CSI, "Cartel Alfa" s-a angajat în lupta împotriva încălzirii globale, iar Executivul României trebuie să recunoască rolul sindicatelor în privinţa deciziilor Convenţiei ONU şi să susţină efortul global comun pentru evitarea producerii unor catastrofale schimbări climatice în viitor. În caz contrar, dacă nu înţelegem să milităm şi să susţinem lupta împotriva încălzirii globale, riscurile de catastrofă devin majore", se mai arată în comunicat.

Oamenii de ştiinţă au avertizat că la o creştere a temperaturii globale cu cinci grade Celsius vor dispărea mai mult de 40 la sută din speciile de plante şi animale.

De asemenea, la o creştere a temperaturii cu mai mult de patru grade, milioane de persoane vor suferi din cauza inundaţiilor, la o creştere a temperaturii cu trei grade are loc fenomenul eroziunii litoralului cu 30 la sută, se instalează penuria de apă, cu valuri de căldură, inundaţii şi secetă.

La o creştere cu două grade a temperaturii globale va scădea productivitatea agricolă în regiunile uscate, iar creşterea cu un grad Celsius agravează riscul de incendii şi produce schimbarea habitatului diferitelor specii.

Sindicaliştii cer Guvernului să contribuie, alături de toate forţele implicate în diminuarea efectelor acestui fenomen, la reducerea emisiilor de carbon.

Conferinţa ONU pe tema încălzirii globale care ameninţă planeta a început, luni, la Copenhaga.

Reprezentanţii celor 192 de state, împreună cu premierul danez Lars Loekke Rasmussen, participă, în sesiune plenară, la două săptămâni de negocieri, care se vor încheia la 18 decembrie, în prezenţa a peste 100 de şefi de stat şi de guvern.

Miza acestei conferinţe istorice prin amploarea sa este de a limita la două grade creşterea temperaturii medii la suprafaţa Pământului prin reducerea drastică a emisiilor de gaze cu efect de seră.

O petiţie semnată de zece milioane de persoane din toată lumea, solicitând un acord ambiţios până la 18 decembrie, a fost transmisă luni organizatorilor Conferinţei de la Copenhaga de campania de mobilizare asupra climatului, "TckTckTck", din care fac parte peste 200 de organizaţii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Cartel Alfa" cere Guvernului să adopte urgent măsuri pentru reducerea emisiilor de carbon.
 Vizualizări articol: 420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Cartel Alfa" cere Guvernului să adopte urgent măsuri pentru reducerea emisiilor de carbon0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei