Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 nov 2009 - Anul XIV, nr. 271 (4257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Streinu-Cercel: În România nu este niciun deces prin gripa nouă, dar sunt şase cazuri severe

Miercuri, 18 Noiembrie 2009 (14:34:50)

În România nu a fost înregistrat, până în prezent, niciun deces cauzat de gripa cu virus A/H1N1, dar sunt şase cazuri severe, bolnavii, care sunt din Iaşi, fiind ventilaţi mecanic, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel.

Acesta a precizat că bolnavii, care sunt în stare gravă, au peste 26 de ani, cinci dintre ei având patologii asociate, respectiv diabet, bronhopneumonie obstructivă cronică (BPOC), hipertensiune arterială şi obezitate, iar al şaselea are doar gripa cu virusul A/H1N1.

Secretarul de stat a precizat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 54 de cazuri noi, numărul total al bolnavilor ajungând la 1.519. El a arătat că, din 26 noiembrie, vaccinul împotriva gripei noi va fi luat de la Institutul Cantacuzino şi distribuit direcţiilor de sănătate publică.

Transportul va fi realizat cu maşinile jandarmeriei, întrucât acestea au sistem frigorific, putându-se menţine, astfel, temperatura la 2-8 grade C, cât este necesar pentru menţinerea în siguranţă a vaccinului.

"Vorbim totodată despre un produs foarte scump, şi nu mă refer la preţ, ci la faptul că ne va ajuta să imunizăm populaţia împotriva gripei cu virus nou. Este preţios şi de aceea îl vom ţine şi la direcţiile de sănătate publică tot sub paza jandarmeriei", a precizat secretarul de stat.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, a declarat, marţi, la Galaţi, că vaccinarea pentru persoanele adulte împotriva virusului A/H1N1 va începe pe 26 noiembrie, vaccinul urmând să ajungă în fiecare judeţ sub pază militarizată.

"Pe 26 noiembrie va începe vaccinarea. S-au terminat testele pe voluntarii adulţi pentru vaccinul produs la Institutul Cantacuzino. Acum se desfăşoară procedurile de agrementare de către Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM), dar data de începere a vaccinării rămâne 26 noiembrie. Până atunci ne organizăm sub aspect logistic, astfel încât vaccinul să fie distribuit sub pază militarizată în toată ţara", a precizatVideanu.

În ceea ce priveşte vaccinul pentru copii, Adriean Videanu a spus că procedurile de testare sunt mai dificile şi a estimat că vaccinarea în acest caz va începe în ianuarie 2010. El a adăugat că în prezent procedurile pentru avizarea vaccinului la copii se află în desfăşurare, dar acestea se desfăşoară ceva mai anevoios.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Streinu-Cercel: În România nu este niciun deces prin gripa nouă, dar sunt şase cazuri severe.
 Vizualizări articol: 371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Streinu-Cercel: În România nu este niciun deces prin gripa nouă, dar sunt şase cazuri severe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei