Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 nov 2009 - Anul XIV, nr. 271 (4257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IGPR: Sesizarea AEP privind posibile fraude la euroalegerile din 2009, soluţionată cu celeritate

Miercuri, 18 Noiembrie 2009 (19:30:58)

Poliţia Română a anunţat că a primit, miercuri, sesizarea Autorităţii Electorale Permanente în legătură cu 453 de posibile cazuri de vot multiplu la euroalegerile din 2009 şi va trimite datele la poliţiile judeţene, cercetările urmând să fie făcute cu celeritate.

"Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a primit astăzi, 18 noiembrie a.c., de la Autoritatea Electorală Permanentă, un DVD conţinând date referitoare la 453 posibile situaţii de vot multiplu în cazul alegerilor pentru Parlamentul European din acest an, precum şi copiile listelor electorale doveditoare (în format electronic)", se arată într-un comunicat al IGPR.

Sursa citată a precizat că datele vor fi transmise Inspectoratelor Judeţene de Poliţie, în funcţie de competenţele legale.

"Cercetările vor fi efectuate cu celeritate, sub supravegherea procurorilor de la Curţile de Apel, în vederea soluţionării cauzelor în cel mai scurt timp posibil", potrivit IGPR.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a sesizat Inspectoratul General al Poliţiei în legătură cu 453 de posibile cazuri de vot multiplu la euroalegerile din 7 iunie 2009. Anunţul AEP vine după ce, în septembrie, Autoritatea anunţa că a identificat 40 de posibile cazuri de vot multiplu la euroalegeri.

AEP menţionează că în cazurile în legătură cu care a sesizat poliţia s-a constatat că acelaşi Cod Numeric Personal apărea de două sau mai multe ori în listele electorale.

Autoritatea precizează că acţiunea de verificare şi de arhivare a listelor electorale de la alegerile europarlamentare este în curs de finalizare în conformitate cu termenele prevăzute în planul de proiect stabilit de comun acord între AEP şi operatorul economic desemnat să execute verificările.

"Termenele respective au ţinut cont atât de numărul foarte mare de înregistrări care trebuiau procesate, cât şi impedimentele impuse de operaţiile de digitizare a datelor de pe listele electorale suplimentare care au fost completate manual", se arată într-un comunicat de miercuri al AEP.

AEP reaminteşte că, potrivit Legii 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, termenul de verificare a listelor electorale este de şase luni de la primirea acestora, iar rezultatele verificărilor vor fi făcute publice şi toate mijloacele de probă deţinute vor fi înaintate organelor competente.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IGPR: Sesizarea AEP privind posibile fraude la euroalegerile din 2009, soluţionată cu celeritate.
 Vizualizări articol: 452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IGPR: Sesizarea AEP privind posibile fraude la euroalegerile din 2009, soluţionată cu celeritate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei