Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 nov 2009 - Anul XIV, nr. 269 (4255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Videanu: Legea bugetului, finalizată, aşteptăm legitimitatea unui guvern pentru a o depune

Luni, 16 Noiembrie 2009 (14:23:33)

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, luni, că legea bugetului de stat pe 2010 este finalizată, dar că se aşteaptă legitimitatea unui guvern pentru a o putea depune în Parlament, precizând că în lege TVA şi cota unică rămân la acelaşi nivel ca în 2009.

"Legea bugetului de stat pe 2010 este finalizată, aşteaptă legitimitatea unui guvern pentru a putea depune proiectul legii bugetului în Parlament", a anunţat Videanu.

El a precizat că, pentru a elimina orice speculaţie a construirii legii bugetului de stat, atât cota unică cât şi TVA nu se vor modifica în anul 2010.

"Construcţia bugetară pe 2010 porneşte de la premisa menţinerii cotei unice la 16% şi a TVA la 19%", a mai spus Videanu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, că a discutat cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, pentru convocarea Birourilor permanente reunite, miercuri, pentru declanşarea procedurilor de învestire a noului guvern.

Roberta Anastase a declarat că ea a insistat pentru declanşarea procedurilor parlamentare privind audierea noilor miniştri şi instalarea unui nou guvern, arătând că Mircea Geoană a spus că "nu se află în posibilitatea de a participa la o asemenea şedinţă până miercuri".

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, declarase, joi, că Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor vor fi convocate în şedinţă reunită la începutul săptămânii viitoare, cel mai probabil luni.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, marţi, că este "absolut revoltată" că preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi-a luat concediu de odihnă sau de campanie, în perioada în care România are nevoie de un Guvern, şi l-a invitat să fie preocupat şi de soarta ţării. "Îl invit pe preşedintele Senatului, Mircea Geoană, să se întoarcă din concediu şi să ia decizia, împreună cu mine, de a convoca cele două Birouri permanente pentru a da României şi românilor ceea ce aşteaptă, un guvern cu capacitate de exerciţiu deplină", a spus Anastase.

Conducerea Senatului a stabilit, marţi, că vicepreşedintele Senatului Teodor Meleşcanu nu are competenţă pentru a stabili, împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, o dată de convocare a Birourilor reunite şi că trebuie să ceară aprobarea din partea lui Mircea Geoană.

Vicepreşedintele Senatului Anca Boagiu (PDL) a declarat, marţi, după şedinţa conducerii Senatului, că Teodor Meleşcanu poate convoca Birourile reunite, dar că majoritatea PSD-PNL apelează la un nou tertip pentru a amâna învestirea noului Guvern.

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, a anunţat, luni după-amiază, că a transmis Parlamentului o listă de Guvern cu 14 ministere, conduse de către o parte dintre actualii miniştrii interimari ai PDL, dar şi de Gabriel Oprea (grupul independenţilor), Valeriu Tabără, pentru Agricultură, şi Cristian Irimie, la Sănătate.

Lista Guvernului propus de Liviu Negoiţă îi include pe Vasile Blaga (Dezvoltare şi Turism), Daniel Funeriu (Educaţie, Cercetare, Tineret şi Sport), Gabriel Oprea (Administraţie şi Interne), Gheorghe Pogea (Finanţe), Mihai Şeitan (Muncă), Radu Berceanu (Transporturi şi Comunicaţii), Valeriu Tabără (Agricultură), Adriean Videanu (Economie şi Comerţ), Anton Cristian Irimie (Sănătate), Mihai Stănişoară (Apărare), Cătălin Predoiu (Justiţie), Bogdan Aurescu (Externe), Sulfina Barbu (Mediu) şi Theodor Paleologu (Cultură).

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu 93 de voturi "pentru", proiectul de modificare a Legii de organizare a Guvernului, prin care Cabinetul demis este abilitat să înainteze Parlamentului bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, dar şi legea responsabilităţii fiscale. Propunerea legislativă a fost adoptată de plenul Senatului în calitate de Cameră decizională.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Videanu: Legea bugetului, finalizată, aşteptăm legitimitatea unui guvern pentru a o depune.
 Vizualizări articol: 533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Videanu: Legea bugetului, finalizată, aşteptăm legitimitatea unui guvern pentru a o depune0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei