Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 nov 2009 - Anul XIV, nr. 269 (4255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii s-ar duce la doctor la primele semne de gripă nouă, dar nu vor să se vaccineze-studiu

Luni, 16 Noiembrie 2009 (14:44:46)

Majoritatea românilor sunt pregătiţi să se prezinte la doctor la primele simptome de gripă, dar mai puţin de jumătate doresc să se vaccineze împotriva virusului AH1N1, argumentând că nu au încredere în noul vaccin deoarece nu este suficient testat sau pentru că nu consideră gripa un pericol real.

Un studiu realizat de compania Future Marketing relevă că 84% dintre românii intervievaţi s-ar prezenta la doctor la primele simptome de gripă şi că numai 2 % dintre aceştia se informează cu privire la gripă din surse medicale sau de specialitate, majoritatea (peste 70 %) folosind ca prime surse de informare televiziunea şi internet-ul.

"Paradoxal, cu toate că se tem de consecinţele gripei noi, cei mai mulţi români, 57,2%, nu doresc să se vaccineze împotriva gripei noi. Argumentele folosite de cei care refuză să se vaccineze sunt în special «nu am încredere», «nu am nevoie», «nu consider această gripă un pericol real», «vaccinul nu este sigur», «vaccinul nu este suficient testat»", arată Future Marketing.

Dintre cei care au declarat că se vor vaccina, 53,1% au afirmat că ar folosi cu precădere vaccinul românesc, argumentând alegerea în majoritate prin faptul că au mai multă încredere în produsele româneşti şi în medicii români, iar cei care aleg vaccinul de import (46%) consideră dozele ca fiind superior calitativ celor româneşti.

Studiul a fost realizat în perioada octombrie-noiembrie, pe un eşantion de 1.690 respondenţi, reprezentativ pentru grupa de vârstă 18-50 ani. Sondajul are o marjă de eroare de 2,5 %.

Compania Future Marketing a fost înfiinţată în anul 2004 şi oferă servicii specializate de cercetare şi consultanţă în marketing pe piaţa est-europeană. Compania oferă clienţilor o serie de programe de cercetare prin metode calitative şi cantitative folosite la elaborarea unor strategii corecte şi coerente de marketing.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii s-ar duce la doctor la primele semne de gripă nouă, dar nu vor să se vaccineze-studiu.
 Vizualizări articol: 670 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii s-ar duce la doctor la primele semne de gripă nouă, dar nu vor să se vaccineze-studiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei